Anti-gej protestanti brutalno pretukli homoseksualce ispred ruske Dume (FOTO)

Ruski parlamentarci danas glasaju o zakonu o zabrani “homoseksualne propagande”

11.6.2013.
17:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Grupa ekstremnih desničara napala je danas gej aktiviste u Moskvi koji su ispred Dume protestovali zbog glasanja o zakonu o zabrani "homoseksualne propagande".

Na šokantnim fotografijama mogu se videti i veoma mladi huligani koji šutiraju takođe mladu osobu koja leži na zemlji.

Poslanici ruske Dume glasaće danas o zakonu o zabrani "homoseksualne propagande" kojim se predviđaju i zatvorske kazne za prekršioce. Prema očekivanjima ruske javnosti, za predlog će glasati većina, prenosi Tanjug.

Pred Donjim domom ruskog parlamenta našao se zakon koji zabranjuje "propagandu netradicionalnih seksualnih odnosa" maloletnicima, a obavezuje ruske i strane državljane, kao i medije.

Podršku poslanicima da usvoje zakon, koji kritičari vide kao pokriće za represiju LGBT osoba, pružilo je danas ispred zdanja parlamenta nekoliko stotina građana koji su objasnili da je "Rusija zemlja tradicionalnih vrednosti".

Poslanik vladajuće Jedinstvene Rusije Nikolaj Bulajev rekao je da očekuje da će ovaj "preventivni zakon" dobiti podršku parlamenta.

Zakonom su zaprećene kazne od 100.000 rubalja (2.500 evra) za pojedince koji budu iskoristili Internet za širenje homoseksualne propagande, a za organizacije kazna je do milion rubalja i do 90 dana zatvora.

Sličan zakon kojim se zabranjuje homoseksualna i pedofilna propaganda usvojen je prošle godine u gradskom parlamentu Sankt Peterburga.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali