Nakon iscrpljujuće borbe još jedno iznenađenje Hrvata!

Hrvatski stolnotenisač Andrej Gaćina plasirao se u osminu finala Olimpijskih igara u Londonu! U iscrpljujućem je meču, s 4:3 u setovima (11:6,11:7,9:11,11:8,9:11,11:8) Gaćina pobijedio Rusa Aleksandera Šibajeva.

Nakon legendarnog veterana Perssona, pobijedio je Gaćina i 16. nositelja turnira, a u nastavku dana, u 20 sati, Gaćina će nastupiti u osmini finala. Tamo mu je suparnik Chih Yuan Chuang iz Tajvana, peti nositelj Igara, koji je s lakih 4:0 svladao Mađara Zwickla.

Gaćina je zaslužio pobjedu protiv Rusa Šibajeva, a trebao je meč okončati i prije sedmog seta. U šestoj je dionici Gaćina imao velikih 9:6, ali je izgubio pet poena zaredom i morao je zbog toga igrati sedmi set.

Iako se možda moglo očekivati da će ga propuštena velika šansa koštati ulaska u osminu finala, takvo se što nije dogodilo. I u sedmom setu je imao startnu prednost, kao i gotovo u svakoj dionici ovog meča. Poveo je 4:1, pa 7:4 i 9:5, a iskoristio je drugu meč-loptu, kod 10:8.

Inače, najbolje je Gaćina igrao tijekom prva dva seta kada je sjajnom napadačkom igrom rušio Rusa i dao mu šest, odnosno, sedam poena po setu. Naknadno se Rus razbudio, ali Gaćina je odbio njegove napade i na kraju zasluženo proslavio ulazak među 16 najboljih na Olimpijskim igrama.

Povratak na Net.hr