banner

NAJEŽIT ĆETE SE

‘VIDITE LI DEMONE U MOJIM OČIMA?’: Mlada je majka ovaj selfie napravila samo par dana prije pokušaja samoubojstva

S tjeskobom i depresijom borila se još od djetinjstva

Za one koji su počinili samoubojstvo često se govori kako baš ničim nisu davali do znanja da pate te da su do samoga kraja izgledali sretno i neopterećeno. Još jedan dokaz u prilog činjenici da su mentalne bolesti obično duboko skrivene u najmračnijim kutcima ljudskoga uma te da nitko ne može znati kako se netko doista osjeća, priča je mlade majke dvoje djece iz Kanade.

Caitlin Fladager (23) iz Vancouvera ranije je ovoga mjeseca na Instagramu objavila divan selfie sa svojom djecom Arianom i Jackom. Na prvi je pogled ova fotografija samo još jedna lijepa obiteljska uspomena, no samo nekoliko dana poslije, ova je majka pokušala samoubojstvo.

Mislila je da će svima biti bolje bez nje

Caitlin je sa svojih 280.000 pratitelja na Instagramu nedugo zatim podijelila pravu pozadinu toga selfieja. “Ova je moja slika s djecom snimljena nekoliko dana prije nego što sam si pokušala oduzeti život. Toliko mi je drago što nisam uspjela. Vašoj djeci nikad neće biti bolje bez vas, drage mame”, napisala je mlada majka.

Caitlin je prvo dijete rodila sa samo 18 godina i dobila ga je sa svojom srednjoškolskom ljubavi Noom. S tjeskobom i depresijom borila se još od djetinjstva. “U siječnju su najmračniji kutci mojega uma počeli pobjeđivati”, priznala je.

Opisujući kako se počela pretvarati u osobu koju više nije mogla prepoznati, dodala je: “Spavala sam po cijele dane i puštala da televizija odgaja moju djecu. Nisam bila mama kakvu su poznavali”, prisjetila se Caitlin.

Da je dotaknula dno, shvatila je kada joj je petogodišnja kći ušla u sobu i pitala “zašto ona uvijek toliko mnogo spava”. “Sve što sam mogla čuti u svojoj glavi bio je glas koji mi je govorio da sam samo smetnja svojoj djeci. Bila sam smetnja svima i njihovi bi životi bili puno lakši bez mene”, opisala je mlada majka svoje tadašnje mišljenje o sebi.

IZGUBILA JE BRAK, POSAO I KROV NAD GLAVOM: Ova se žena zbog depresije odlučila ubiti. Jedna misao promijenila je sve

‘Možete vidjeti demone u mojim očima’

Caitlin se odlučila na potez očajnika te odabrala najlakši način za rješavanje problema u svojoj glavi. Odlučila je popiti mješavinu tableta koje je pila na recept. Nasreću, njezina je majka ušla u sobu trenutak prije tragedije. “Sjedile smo i grlile jedna drugu neko vrijeme. To me podsjetilo da je meni potrebna moja majka baš kao što sam ja potrebna svojoj djeci”, rekla je.

Potaknuvši pratitelje da pomnije analiziraju fotografiju, Caitlin je napisala: “Možete vidjeti demone s kojima sam se borila. Možete ih vidjeti ispod slojeva šminke. Možete ih vidjeti u mojim izgubljenim očima.”

Gotovo godinu dana nakon izbjegnute tragedije, ova majka zaključuje: “Ovdje sam, sa svojim klincima. Još uvijek se borim s tim glasovima u svojoj glavi, ali više nisam sama. Morala sam prihvatiti pomoć. Bilo je to dugo i ružno putovanje, ali tu sam. Borim se.”

https://www.instagram.com/p/B24Zf2qA5jj/

Nimalo ne iznenađuje činjenica da je ova potresna ispovijest na Instagramu dotakla brojne ljude, koji su Caitlin zahvalili što je skupila hrabrosti podijeliti svoju borbu s njima. “Hvala ti što podsjećaš druge da nismo sami”, samo je jedan od komentara ispod objave.

https://www.instagram.com/p/B20RHUCgPcQ/

Povratak na Net.hr