Tuga i radost

VELIKO SRCE VELIKE OBITELJI: Krenuli su u bolnicu posvojiti dijete, a onda dobili šokantan poziv…

Allison and Josh vjenčali su se 2000. Jako su se radovali, djeci i pričali kako će ih imati dvoje, možda troje. No, život je imao je drugačije planove. Koji će njihovu obitelj staviti na kušnju.

Tijekom godina Allison je rodila Abby (11), Jacka (9) i Isabel (8). Nakon nekoliko godina posvojili su Micaha (5), a ubrzo je Allison rodila i Juliju (3). S petoro djece, mislili su kako je njihova obitelj potpuna, prenosi Littlethings.

No jednog dana Allison je nazvala njena prijateljica, ujedno odvjetnica koja im je pomagala kod posvajanja Micaha. “Rekla je da se sjeća kako smo još prije pričali da razmišljamo o posvojenju još jednog djeteta. Rekla je da poznaje jednu trudnu ženu koja ne može zadržati dijete” započela je svoju priču Allison

OKRUTNI ŽIVOT: Pastor je kući donio dvije bebe, a onda je njegova žena ugledala nešto grozno

Vožnja do rodilišta trajala je stoljećima

“Nazvala sam muža, no umjesto da je krenuo dugo razmišljati, vagati razloge kao što uvijek čini samo je oduševljeno uskliknuo: ‘Apsolutno!’

Uskoro je došao i poziv da je biološka majka u trudovima. Potrpali smo stvari u kombi i s djecom krenuli prema bolnici. Put je trajao 10 sati. Ubrzo nas je ponovno nazvala odvjetnica.

Rekla je kako su liječnici obavili ultrazvuk koji je pokazao kao žena nosi blizance. U tom trenutku preplavilo nas je uzbuđenje, euforija, prestravljenost, strah, radost – sve u jedan mah.’

‘Ne znamo hoće li preživjeti’

Kako smo dolazili k sebi telefon je ponovno zazvonio. No ovoga, glas prijateljice bio je potpuno drugačiji. Nije više bilo prizvuka radosti. ‘Jako mi je žao… na putu su prema operacijskoj sali kako bi napravili hitni carski rez i ne vjeruju da će obje bebe preživjeti’. Na putu do bolnice milijun stvari nam se još događalo, milijun stvari nam se vrtjelo po glavi. Kad smo konačno stigli, na porodništvu smo vidjeli malog, ali zdravog dječaka. No na intenzivnoj njezi ležao je prekrasni anđeo, težak niti kilogram i pol, za kojeg smo uskoro doznali da je rođen bez mozga.

‘Ne morate ju uzeti…

Liječnici su nas tužno gledali, s mnogo suosjećanja. ‘Ne morate ju uzeti… znamo da niste to očekivali’ jedva je prozborio jedan.

S druge strane inkubatora, Josh i ja smo jednoglasno rekli – “ona je naša kći”. Iduća tri tjedna svi smo ostali u bolnici; pjevali joj, molili se i plakali. Kada je bila dovoljno stabilna, bolnica je bila toliko dobra da su je helikopterom prevezli u naš rodni grad, gdje je provela još tri tjedna na intenzivnoj. Konačno, nakon 44 dana, Ava Leigh Lewis došla je kući svojoj obitelji. Više puta na tjedan posjećuje nas medicinski tim, i koliko god da su nam drage te prekrasne medicinske sestre, one su podsjetnik da će Avin život završiti puno ranije nego što bi itko želio. Djeci otvoreno govorimo. No znaju da to znači kako moramo puno ljubavi stisnuti u tako malo vremena.

Povratak na Net.hr