banner

NEOBIČNA FOBIJA

TRAUMA IZ DJETINSTVA: Kolači su njezina najveća noćna mora, tolika da je alergična nja njih

Miris, okus i izgled kolača 27-godišnjoj engleskinji Rachel Lee prava su noćna mora. U dobi od samo 9 mjeseci probala je kolač, ali se skoro ugušila. Od tada pa sve do odrasle dobi, svaki puta kada vidi ili namiriše kolače, dobije napad panike ili padne u nesvijest.

Najviše joj se gade kremasti kolači i kolači koji sadrže pekmez. Tekstura takvih kolača potiče joj mučninu u želucu, a nered u tanjuru koji nastane kada se takvi kolači jedu u njoj izaziva nervozu.

“Ako neko prođe pored mene sa kolačem ili se približi, odmah se počnem tresti i plakati. Doslovno se smrznem na mjestu. Nekad čak i preskočim stolce samo kako bi pobjegla od toga. Miris kolača je dovoljan da mi pozlije, a ne mogu prići niti kasi u kafiću kako bih platila ili naručila nešto ako se kolači nalaze u blizini”, rekla je Rachel.

Ironično, Rachel radi u trgovini koja prodaje hranu. U odjel na kojemu su kolači nikada ne ulazi, baš kao niti u pekarnice, jer uvijek postoji mogućnost da naleti na nekakav kolač.

“Ljudi  uopće nisu svjesni koliko često dolaze u kontak sa kolačima u svakodnevnom životu. Za mene je horor film vidjeti kako netko na televiziji jede kolače. Stvarno trebam pomoć, ali ovo nije normalan strah i ne znam kako da to zaustavim”, požalila se na svoje fobije djevojka.

Rachel do sada nije imala sreće u pronalasku stručne pomoći jer još nitko nije čuo za fobiju od kolača. Međutim, kako se ova djevojka uskoro želi udati, odlučila je savladati svoje strahove kako bi na vjenčanju mogla pojesti svadbenu tortu.

Povratak na Net.hr