prikrivene emocije

ŠTO STVARNO OSJEĆAJU? Ovo se događa svaki dan, ali žene o tome šute

Allaire Bartel imala je zadaću istražiti nedostatak granica u ljudskom ponašanju, kada se prijavila na natječaj za fotografiju. Kroz seriju koja je nastala progovorila je o svakodnevnim pritiscima koje žene osijećaju, dok obavljaju svoje uobičajene zadaće.

“Želja mi je bila reći kako žene nisu izložene pritiscima samo u izoliranim slučajevima, već kako se to događa svaki dan”, napisala je na svojoj web stranici.

Fotografije prikazuju prosječnu, mladu, zaposlenu ženu. Muške ruke simboliziraju potisnute, pa čak i prešutno prihvaćene negativne situacije u kojima se ona nalazi.

“U svakoj situaciji žena je zadržala ravnodušan izraz lica. Vizualni odabir koji pokazuje koliko su životi žena uvijetovani i kako su prihvatile neprihvatljivo ponašanje kao normalno”, kaže autorica.

Ideju za fotografiranje dobilaj je od prijateljice Erin Cooper, koja se tog dana suočila sa seksističkim ispadom kolege na poslu. Dvije žene sjele su zajedno za stol i izradile plan, kao vizualizirati problem o kojemu se teško govori, a kamoli vizualizira na način na koji je njima pošlo za rukom.

” Nastojale smo saznati zašto ne reagiramo na takve situacije jer to je, zapravo, vrlo jadno. Ženama se događaju vrlo neugodne i intrusivne situacije, na koje su postale ravnodušne”, rekla je mlada fotografkinja.

Povratak na Net.hr