NIKAD NIJE KASNO

PRABAKA (75) PO PRVI PUT DOBILA VOZAČKU: S artritisom joj je postalo malo teže hodati, no kaže da je glavni razlog ipak njena starija sestra

‘Dugo, dugo sam planirala srediti vozačku  i znam da su svi mislili da sam čekala predugo’

Winnie Sampie, 75-godišnjakinja iz australskog Port Hedlanda naučila je voziti „u divljini“, dok je bila mlađa (što je doduše prilično neodređen pojam). Ipak nikada se nije uzrujavala oko vozačke dozvole i jednostavno je svugdje išla pješke.

Kada je oboljela od artritisa, morala je tražiti onaj mali skuter. Iako joj je on omogućio mobilnost i neovisnost, podsjetio ju je da je oduvijek htjela vozačku. “Dugo, dugo sam planirala srediti vozačku  i znam da su svi mislili da sam čekala predugo”, rekla je za NITV.

No Sampie je bila odlučna, a glavni motiv bio joj je to da može voziti svoju stariju sestru na redovite preglede liječniku.   U dobivanju vozačke pomogla joj je lokalna udruga Bloodwood Tree.  Njihova instruktorica rekla je kako je Sampie definitivno najstariji polagač kojeg su imali.

Satovi joj postajali preskupi

“Dobila je početničku dozvolu. Bila je ranije u drugim autoškolama, ali su joj posltali preskupi. Često je morala prestati odlaziti na satove vožnje. I imala je duge stanke između satova. Nije si ih mogla priuštiti jer je živjela od makle mirovine.  Sada, kada ima vozačku dozvolu Wiine će moći pomoći svojoj starijoj sestri da obavi liječničke preglede, ode u kupnju i prošeta psa plažom. Neće više morati ovisiti o drugim ljudima ili plaćati taksi. Udruga je nevjerojatno sretna i ponosna na Winnie i njen podvig i sigurni smo da će njena priča ohrabriti druge da pokušaju”, napisali  su u postu.

Povratak na Net.hr