"ISPRATIT ĆEMO TE"

DIRLJIVE FOTOGRAFIJE: Odgojili su 11 djece, a način na koji će ostati upamćeni doista je poseban

Fotograf  Angelo Merendino nedavno je izgubio oba roditelja. Prvi je preminuo njegov otac, a samo šest mjeseci nakon njega, izgubio je i majku. Od toga je prošlo tri godine, a Angelo i njegovih 10 braće i sestara često ih se prisjete, kada se okupe na obiteljskim susretima.

Budući je Angelo fotograf, dok je pregledavao obiteljske fotografije koje je tijekom godina načinio, uočio je nekoliko fotografija svojih roditelja, koje će uvijek pamtiti prema načinu na koji su ga ispraćali iz kuće.

Goodbye at the Door

Napravio je obiteljski album kojim je uhvatio esenciju onoga što su njegovi roditelji bili, dobri ljudi koji su voljeli svoju djecu.

Goodbye at the Door

“Otkako pamtim, moji bi roditelji uvijek došli do kućnog praga, s kojeg su mi zajedno mahali, svaki puta kada sam odlazio iz našeg doma”, napisao je Angelo.

Goodbye at the Door

“Nikada se nismo pozdravili u kući, uvijek su me ispratili do vrata ili automobila”

Goodbye at the Door

“Ne znam kada sam točno shvatio kako će takav ispraćaj biti i posljednji i da će, jednog dana, sve biti drugačije”

Goodbye at the Door

“Nakon što je tata umro, moja ga je mama oplakivala. Bilo joj je teško jer je izgubila čovjeka s kojim je provela 63 godine života. On je bio njezina srodna duša”, opisuje Angelo.

Goodbye at the Door

“Otkada je mama umrla ta kuća više nije ista. Dok su bili živi, što god mi se događalo u životu, bio je to dom u kojemu sam se osjećao sigurnim”, iskren je fotograf.

I #Love how much my parents laughed #Together. #Family

A post shared by Angelo Merendino (@angelomerendino) on

“Mama i tata su oboje zašli u osamdesete. Tih sam ih dana posjećivao više no prije, dva puta tjedno i uvijek sam nosio svoj fotoaparat. Znao sam kako moram zabilježiti naše zajedničke trenutke”, pojasnio je kako su nastale fotografije.

Miss her. #Mom

A post shared by Angelo Merendino (@angelomerendino) on

“Kada sam pregledavao fotografije, nakon što njih više nije bilo, pronašao sam čitav niz na kojima me njih dvoje uvijek ispraćaju”

Memories of my #Dad inspire me to never give up ad to always be my best.

A post shared by Angelo Merendino (@angelomerendino) on

Kako je i sam Angelo udovac, dobro je razumio svoju majku, koja je ostala sama. Nije ga iznenadilo što je preminula ubrzo nakon gubitka supruga.

Ovo dvoje podiglo je 11 djece, od kojih je Angelo najmlađi. Roditelji na ispraćaju album je koji govori o tome tko su bili ovi ljudi, ali i kakva su im djeca.

 

Povratak na Net.hr