OSIM ZDRAVLJA, PUTOVANJA

MUDRE SIVE GLAVE: Pred kraj života, ovi starci otkrivaju zbog čega najviše žale

U istraživanju koje je provedeno među umirovljenim Amerikancima starijima od 70 godina, mudre sive glave izjasnile su se kako najviše žale što nisu proputovali svijet. To je, osim brige o zdravlju, na vrhu popisa propuštenih prilika i čak 33 posto ispitanih reklo je da najviše žali što nisu, dok su mogli, putovali više.

Druga stvar za kojom žale je uobičajena i onima mlađima od njih. Žao im je što nemaju više novaca, točnije, žale što nisu bili štedljiviji. Naime, velika većina ispitanih i u mirovini mora plaćati rate na kredite, razne zajmove i slično.

KNJIGA ISTINE: Medicinska sestra za palijativnu skrb zapisala 5 stvari za kojima žale umirući


Jedna od stvari koja je dominirala ovim ispitivanjem je i žal za izgubljenim prijateljima ili rođacima. Nekih 13 posto staraca reklo je kako iskreno žale što nisu sa prijateljima iz mladosti ostali u kontaktu. Vrlo slično su govorili i o izgubljenim rođacima, sestrama, braći. Žao im je što su prekinuli kontakte s dragim im ljudima.

NIKADA NIJE KASNO: Starica odbila bolničko liječenje od raka i krenula na put..

Čak 48 posto ispitanih reklo je kako žale što nisu više pazili na svoje zravlje. Dok je svakom petom bilo krivo što nije ostao u kontaktu s prijateljima iz mladosti, svaka treća starija osoba ispitana rekla je kako je zabrinuta zbog novaca. Plaćanje računa također je nešto što brine stare sive glave, pa je njih 29 zabrinuto hoće li na vrijem poplaćati sve.

Zanimljivo je i da je određeni postotak ispitanih rekao kako im je žao što su kupili nekretninu. U poznim godinama smatraju kako je to, u usporedbi s putovanjima, prijateljima i zdravljem, sasvim nevažna stavka.

POPIS NEISPUNJENIH ŽELJA: Umrla je od raka, a suprug odlučio nastaviti gdje je ona stala

Povratak na Net.hr