SAMO JE OKRETAO PEDALE

KAŽE DA UOPĆE NIJE RAZMIŠLJAO: Krenuo na biciklu obići obitelj pa vozio 500 kilometara u krivom smjeru

Jedan čovjek koji je planirao da biciklom prijeći gotovo cijelu Kinu kako bi Kinesku Novu godinu proslavio kod kuće, nakom mjesec dana putovanja shvatio je da putuje u pogrešnom smjeru.

Svoju je grešku shvatio tek kada ga je prometna policija zaustavila kod grada Wuhu, u pokrajini Anhui, jer je vozio posred autoceste, piše Daily Mail.

Neimenovani je čovjek rekao policiji da je zaposleni migrant koji radi u gradu Rizhao, u pokrajni Shandong, i da je krenuo kući kako bi stigao na vrijeme za Proljetni festival.

No, ispostavilo se da se njegov dom nalazi u gradu Qiqihar, pokrajina Heilongjiang, koja je u suprotnom smjeru, gotovo 2000 kilometara sjeverno od Wuhua.

Čovjek je tvrdio da je možda dobio pogrešne upute na početku svog putovanja, ali nije previše razmišljao o tome tijekom svoje vožnje biciklom prema jugu. Tako, ne misleći previše, otišao 500-ak kliometara u pogrešnom smjeru.

Kineski mediji izvještavaju da nije mogao čitati znakove te da je računao na pomoć nepoznatih ljudi koje je sretao putem.

Navodno je najveći dio svoje ušteđevine, koja i nije bila bog-zna-kolika, potrošio u internet-caffeima, pa je odlučio otići biciklom u posjet obitelji tijekom blagdana.

Policajac Wang Shuan izajvio je za Radio Kina International da policija nije vjerovala da bi mogao stići na vrijeme za Proljetni festival.

Nakon što čuli u kakve je probleme zapao, prometni policajci i osoblje na naplati cestarine skupili su novac i kupili mu kartu za vlak kako bi na vrijeme stigao svojoj obitelji.

Povratak na Net.hr