ISPOVIJEST SEKS-LEPTIRICE: / Seks na jednu noć vodi mamurluku gorem od pijanstva

Image
Foto: Thinkstock

Seksualno sam sazrijela na fakultetu. I među nama djevojkama, seks na jednu noć je bio mnogo više od obreda za inicijaciju. To je bio sveti gral potvrde. Što je bio češći to si više vrijedio.

30.6.2015.
10:51
Thinkstock
VOYO logo

Vikendom smo ili pijane istraživale krevete i tijela muškaraca u blizini. Ujutro bismo se vraćale u našu kuću sestrinstva. Taj put bio je poznat među nama kao "Hod srama". Potom bismo se pobrinule za fizičke simtpome mamurluka.

Ali kada su u pitanju emotivne posljedice, bile smo posve izgubljene. Neke su se povukle u samoću i "jutro poslije" provodile plačući u sobi. Neke su se zurile u TV, neke su se trplae čokoladom i nezdravom hranom kako bi si podigle rapoloženje. Neke su manijakalno provjeravale mobitele kako bi uhvatile eventualni SMS od sinoćnjeg partenra na jednu noć. Ali SMS nije stizao. I to je boljelo. No umjesto da smo izrazile svoju tugu, samo smo je pomele pod tepih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ne voliš seks bez obaveza, nešto ne valja s tobom

Svi mediji, od popularnih serija do ženskih časopisa, isticali su kako mlade, privlačne, obrazovane žene vole dobru seks-eskapadu. A mi nismo, pa je vjerojatno bio problem u nama. A u ženskom društvu svoje probleme mudro je držati za sebe.

Nitko nam nije rekao da možda nije tako. Nitko nam nije rekao da nekim ljudima nakon noći seksa lišenog svakih emocija slijedi potištenost, tjeskoba i osjećaj praznine. Nitko nam nije rekao da krivnja, grizodušje i tuga koju osjećamo nije nužno rezultat samo religioznog ispiranja mozga i društvenih stereoptipa o "droljama". Nitko nam nije rekao da je praznina sasvim legitiman osjećaj nakon "jednonoćki".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko godina sam obavljala isti seks-ritual svaki vikend, očekujući drugačije emotivne rezultate. Sigurno to nije bio cilj emancipacije i seksualne revolucije.

Od svega što sam radila tijekom studija najsramotnije nisu bile moje "sekskapade" nego to što nisam izrazila tugu. Danas znam da seks seksa radi nije dobar za mene. I to je OK, nitko me ne tjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No taj stav, prihvaćanje kako seks bez osjećaja nije za svakoga,trebao bi biti dopstupan mladima i zvan ureda psihologa, psihijatrijskih klinika i vjerskih zajednica.

Jer onoga trena kada netko dobije potporu, i shvati da smije osjećati tugu i sram, ti osjećaji postaju snaga, a ne slabost, zaključuje Meredith Lee, kolumnistica Elitedailyja koja danas administrira grupu za potporu djevojkama "Talk of shame".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo