ČIN JEDNOSTAVNE DOBROTE

DOBAR SUSJED: Obnovio kuću nemoćnom starcu kako bi “pokazao” razmaženim klincima

Josh Cyganic strastveni je zaljubljenik u baseball. Njegov sin navija za Dodgerse, a on za Giantse. Žive u malenom gradiću Middletoneu u saveznoj državi Idaho. Za njega nitko ne bi na ovom svijetu znao da mu jednoga dana nije zasmetao bezobrazluk lokalnih tinejdžera.

Josh i njegov sinFoto: Facebook

Dok je prolazio ispred kuće svojeg susjeda Leonarda Bullocka, načuo je razgovor koji ga je šokirao. Lokalni klinci komentirali su derutnu kuću i planirali kako bi ju spalili do temelja.

“Starac Leonard sjedio je na terasi i čuo je sve što su rekli. Pogledao sam tog čovjeka i tu kuću pored koje sam svakodnevno prolazio na povratku sa posla. Počeo sam razmišljati kako mu pomoći”, napisao je na svojem Facebook profilu.

Tu večer Josh je otišao kući, ali te su mu riječi tinejdžera ostale zvoniti u glavi. Tada je odlučio. Vlastitim rukama, ako treba, obnovit će dom Leonarda Bullocka.

Derutna kuća Joshovog susjedaFoto: Facebook

Josh se primio posla. Uzeo je alat i radovi su počeli. Pozvao je cijelo susjedstvo da mu pomognu. Dobri ljudi su se odazvali. Vlasnici malih lokalnih privatnih tvrtki odlučili su i novčano pomoći. Prvi je ruku pružio Brian Christensen. On je vlasnik trgovine bojama pa je donirao boju za drvo.  Kako je Josh na kući radio vikendom, pridružio mu se i Brian.

Brian ChristensenFoto: Facebook

Brušenje, lakiranje i bojanje kuće trajalo je tjednima. Josh i njegov susjed, starac Leonard, nisu bili sami. U pomoć je priskočio i Joshev prijatelj Trawis Lewis. On je radio na kući s Joshom, a njegova je supruga bila zadužena za sokove, pivo i sendviče.

Trawis i njegova suprugaFoto: Facebook

Postupno, radovi su se ubrzali, susjedi angažirali i u tren oka, nekoć derutna kuća koju je trebalo “spaliti do temelja” zasjala je novim sjajem. Starac Leonard plakao je od sreće.

 

“Sve je ispalo super! Zahvaljujem svim prijateljima koji su pomogli. Zahvaljujem ljudima koji su donirali sredstva za obnovu Leonardovog doma. Ne kuće, njegovog doma!”, napisao je Josh na svojem Facebbok profilu čudeći se velikom interesu medija za čin jednostavne dobrote.

Povratak na Net.hr