RADILI KAO UČITELJI

BRAČNI PAR NA PUTU OKO SVIJETA: Godinama štedjeli, dali otkaz pa krenuli u avanturu života koju će zauvijek pamtiti

Supružnici Joe i Ali Olson, putuju svijetom s jednogodišnjom kćeri Annabelle. Bili su učitelji u školi, ali su dali otkaz i odlučili se na putovanje života.

Upoznali su se 2004. godine dok su bili studenti, a vjenčali su se na zadnjoj godini fakulteta. Nakon što su diplomirali, preselili su se u Las Vegas i zaposlili kao učitelji, piše Independent.

Imali su male plaće, pa su radili i dodatne poslove. Svaki slobodni termin iskoristili su za davanje instrukcija iz engleskog jezika.

Štednjom do 15 nekretnina

U nekoliko godina uspjeli bi sačuvati 75 posto mjesečne plaće. Tada su kupili prvu nekretninu koju su počeli iznajmljivati, a potom i drugu. Sveukupno su kupili 15 nekretnina. Dio novca su izgubili tijekom financijske krize, ali su ipak postali financijski neovisni i danas u nekretninama posjeduju preko milijun dolara. Odlučili su napustiti svoje poslove i putovati svijetom.

Kažu kako je tajna njihovog uspjeha ta što su pazili su na svaki novčić i živjeli kod rodbine ili u trošnim i jeftinim stanovima.

Nakon kupnje prvog stana, doživjeli su veliki financijski pad i dugo su se izvlačili iz dugova. Stan nisu mogli prodati jer je cijena toliko pala da bi izgubili skoro pola novca koji su uložili. Iz krize su se izvukli tako što su stan iznajmljivali. Potom su kupili još jedan stan i radili nekoliko poslova kako bi platili kredite i hipoteke.

“Cijeli život smo vozili isti stari auto. Uvijek smo jeli kod kuće. Prijatelji bi nas pitali zašto se ne uselimo u neki od stanova koje smo kupili i zašto živimo u staroj garsonijeri. Ali mi smo bili sretni i s malo”, kaže Joe.

Potom se tržište okrenulo i cijene njihovih stanova su narasle.

Sada su milijunaši i avanturisti

“Mnogi pitaju kako smo uspjeli platiti sve te hipoteke. Istina je da smo imali četiri nekretnine pod hipotekom i da smo morali mjesečno izdvojiti oko dvije tisuće dolara za njih, ali je ukupni prihod od rentanja iznosio 13 tisuća dolara. Uz to smo i radili u školi i davali instrukcije. Prihvaćali smo svaki mogući posao koji smo mogli”, ispričao je.

2015. godine su spakirali su stvari, dali otkaze i otišli na put oko svijeta.

“Planinarili smo Južnom Amerikom. Prošli smo cijelu Europu. Tri mjeseca smo živjeli u Istanbulu kad se beba rodila. Nakon toga smo nastavili u Australiju i Aziju”, izjavio je Joe i dodao kako i dalje zarađuju od svojih nekretnina.

Povratak na Net.hr