Čudo neviđeno

BAKICA JE BILA SLIJEPA 22 GODINE: Onda je nespretno pala i progledala!

Mary Anne Franco iz Floride, koja ima 70 godina, oslijepila je 1993. godine nakon što je u automobilskoj nesreći ozlijedila kralježnicu.

“Bila sam potpuno slijepa. Nisam ništa vidjela”, izjavila je za The Independent. Prije godinu dana gospođa Mary Anne spotaknula se u svojoj dnevnoj sobi i pala na pod. Stražnjim dijelom glave udarila je u nešto jako tvrdo, vjerojatno se radilo o kaminu. Nekoliko tjedana nakon pada završila je na operaciji.

PAR POSEBNIH NAOČALA: “Bio sam slijep 20 godina, a sada čitam”;

“Sjećam se kako se poslije operacije probudila u bolničkoj sobi. Okrenula sam se prema jednoj gospođi u ružičastoj spavaćici i zamolila ju da mi da neku tabletu protiv bolova”, prisjeća se. Njezina nećakinja je bila izvan sebe. “Pitala me što sam rekla. Tada sam shvatila kako ponovno vidim. Bila sam najsretnija osoba na cijelom svijetu”, kaže.

 

Jedino moguće obrazloženje

Neurokirurg John Afshar, koji je operirao Mary Anne, njezin oporavak smatra čudesnim. “Nemam niti jedno znanstveno objašnjenje za ovaj događaj”, kaže doktor Afshar. Prema njemu, jedina moguća teorija je da je automobilska nesreća oštetila arteriju i onemogućila dotok krvi do dijela mozga koji kontrolira vid. “Možda smo operacijom uspjeli nekako otvoriti arteriju i ponovo omogućiti protok krvi do tog dijela mozga”, objašnjava.

ČUDO U MANASTIRU: Slijepa djevojčica Vera sanjala je anđela, pa ujutro progledala
Marry Anne je sretna što ponovo može vidjeti svoju obitelj. “Sada sjajno vidim. Nedavno sam bila kod svog liječnika koji me trebao naručiti na operaciju očiju. Objasnila mu je kako to neće biti potrebno jer joj se vid vratio”, završava.

Povratak na Net.hr