OPASNA INFEKCIJA

ŽENA GOTOVO UMRLA NAKON PIERCINGA: U bolnicu je otišla tek kada je počela povraćati krv; završila na transplantaciji jetre

Iako nije htjela ići u bolnicu zbog pandemije koronavirusa, u jednom trenutku je počela povraćati krv pa je shvatila da je vrag odnio šalu

Njujorčanka Dana Smith (37) oporavlja se nakon što je gotovo preminula zbog infekcije piercinga na nosu.

Nos je probušila krajem studenog prošle godine, a mjesec dana kasnije počela je osjećati jake bolove u trbuhu i nije imala apetit, no zbog pandemije koronavirusa odbijala je ići u bolnicu.

Ipak, u jednom trenutku bol se toliko pogoršala da nije imala izbora. “Samo sam pila vodu i nisam ni nju mogla zadržati u sebi. Počela sam povraćati krv”, objasnila je za CBS New York.

Sestra ju je 12. siječnja odvela u bolnicu, gdje su liječnici brzo procijenili da joj treba hitna transplantacija jetre te da pati od fulminantnog hepatitisa B. Radi se o rijetkom sindromu ubrzanog propadanja jetre i smanjenja njene veličine koji se obično javlja nakon infekcije nekim virusima, alkoholnog hepatitisa ili zbog lijekova koji oštećuju jetru.

Dana je prebačena u bolnicu North Shore University, gdje su ju stavili u medicinski induciranu komu dok je čekala jetru odgovarajućeg donora. Srećom, to se dogodilo unutar 48 sati, a operirana je 17. siječnja.

Liječnici dugo nisu mogli shvatiti zbog čega je dobila fulminantni hepatitis B. Kroz proces eliminacije, utvrdili su da je krivac infekcija nastala zbog piercinga na nosu.

Dana se vratila doma 26. siječnja i presretna je što ipak nije odgađala odlazak u bolnicu jer joj je to spasilo život. Svoju priču sada dijeli sa svima koji odgađaju preglede i posjet bolnici.

“Bez obzira na pandemiju, otiđite kod liječnika jer nikad ne znate. Meni je ta odluka spasila život”, zaključila je.

Povratak na Net.hr