'Žena godine' izgubila polovinu tjelesne težine

Novoproglašena žena godine po izboru Slimming Worlda, organizacije koju je 1969. pokrenula Margaret Miles-Bramwell s ciljem da pomogne onima koji se cijelog života bore s debljinom, majka je dvoje djece, Engleskinja Claire Alsop.

Claire je nakon dvije trudnoće ‘natukla’ 139 kilograma, a nakon što se bacila na dijetu i treninge, izgubila je 76 kilograma. No, priči tu nije kraj. Kako je neprestano bila izložena svom najvećem poroku – kolačima (bavi se pravljenjem torti za prijatelje i obitelj), ubrzo je opet povratila teškom mukom izgubljene kilograme.

Baš tada stiglo je upozorenje liječnika da želi li vidjeti kako joj djeca odrastaju, hitno mora početi razmišljati o budućnosti. ‘Imala sam ozbiljne zdravstvene probleme, a nisam imala ni 30. Nisam mogla stajati dulje od 10 minuta prije nego su me leđa počela ubijati. Počela sam razmišljati o svom 40. rođendanu i tome kako ću tek izgledati tada’, kazala je Claire čiji se životni stil od tog trenutka strahovito promijenio.

Ustrajna u želji da izgubi kilograme, odlučila se pridružiti spomenutoj organizaciji i metodom optimizacije obroka uspjela mršavjeti bez da se morala odreći svoje omiljene hrane. ‘Govorim ljudima da sam se jedenjem dovela do vitke linije. Volim ‘pravu’ hranu kao što su odresci, pite i sve s krumpirima, ali tog se nisam morala odreći. Jednostavno sam ih morala pripravljati na drukčiji način’, rekla je Claire napominjući da joj je gubitak težine pomogao da bude aktivnija s djecom.

‘Nisam htjela da se mojoj djeci rugaju zbog moje težine. Sada mogu više sudjelovati u njihovim životima. Međutim, doznala sam i da uz normalan stav mogu postići bilo što’, zaključila je Claire.

Povratak na Net.hr