Želite se riješiti glavobolje bez tableta? Ovo je hrana za vas

Jednako kao što okidači za glavobolju mogu piti određena hrana i pića, tako postoje i namirnice koje umiruju tu bol.

Špinat

Kao da već nema dovoljno razloga zbog kojih je dobar za organizam! No, i u slučaju glavobolje je dobar jer sadrži roboflavin odnosno tip vitamina B koji spriječava migrenu.

Masna riba

U pomoć priskaču omega 3 masne kiseline. Njihova protuupalna svojstva izvrsna su protiv kronične glavobolje.

Lubenica

Ukoliko je vaša glavobolja uzrokovana dehidracijom vrlo je izvjesno da ćete posegnuti za vodom. No, namirnice s visokim udjelom vode poput lubenice ili krastavaca također mogu pomoći. Oko 20 posto dnevnog unosa tekućine u organizam dolazi iz hrane. Lubenica nudi dodatnu prednost jer se u njoj nalaze esencijalni minerali poput magnezija i kalija čija razina u organizmu drastično pada kada dođe do dehidracije.

Krumpir

Premda se zbog kalija kod glavobolje preporuča banana, otkriveno je kako srednje pečeni krumpir s korom sadrži čak 926 miligrama kalija što je dvostruko više od banane.

Kofein

Sve dok ne pretjerujete, kofein može pomoći pri uklanjanju glavobolje. Čak i brojni lijekovi namijenjeni glavobolji sadrže određene doze kofeina. Prijeđete li prenaglo samo na čaj, riskirate simptome ovisnosti i glavobolje. To će vam se vjerojatno dogoditi ako konzumirate 500 ili više miligrama kofeina dnevno, što je oko pet šalica kave.

Bademi

Bademi su odličan izvor magnezija. Osim što su zdrave grickalice, odlični su borci protiv glavobolje. Šaka badema na dan spriječit će glavobolju.

Povratak na Net.hr