Zelite li ucinkovito provesti dijetu i smrsavjeti ova pravila morate postivati

U moru dijeta koje preporucaju razni strucnjaci, svatko ce odabrati rezim koji najvise odgovara njegovom zivotnom stilu i stanju organizma, no bez obzira na kakvu se dijetu odlucili, postoje pravila kojih se uvijek trebate drzati zelite li izgubiti suvisne kilograme.

1. Trosite vise kalorija negoli ih unesete. Setajte do posla, svaki se dan sat vremena bavite nekom aktivnoscu.

2. Izbacite svu preradenu hranu: salame, pastete, hrenovke…

3. Smanjite za 90 posto proizvode od bijelog brasna. Dakle, maknite iz jelovnika fast food: pizze, tople sendvice, kolace… Izbjegavajte brojne pekarnice, u vecini njih se prodaju peciva i kruh koji su puni aditiva (sredstva za rahljenje primjerice) ili bojila, od kojih se cini da je kruh crnji i time zdraviji, pise Slobodna Dalmacija.

4. Umjesto zasladenih sokova i aromatiziranih voda pijte obicnu vodu. Kad kazemo vodu, onda mislimo vodu s nasih slavina, ona je bolja za organizam od vode u plasticnim bocama!

5. Umjesto grickalica pojedite saku badema ili oraha.

6. Na spavanje odlazite najkasnije u ponoc.

7. Jedite pet manjih obroka dnevno koji ce sadrzavati kvalitetne proteine (riba, piletina, puretina, jaja) i ugljikohidrate (zob, raz, voce…). Mozete jesti i crveno meso, ali umjereno.

8. Imajte na umu da light proizvodi vise stete nego koriste. Naime, iz njih je izvucena mast, ali su, kako bi proizvod imao kakav-takav okus, dodani seceri ili razni zasladivaci koji su u vecim kolicinama stetni, pa i kancerogeni.

9. Osim lose hrane, veliku stetu nasem organizmu cine i aditivi ili e-brojevi. Neki od njih doslovce unistavaju organizam, uzrokuju niz bolesti. Primjerice, jedna trajna salama zna sadrzavati i deset aditiva koji joj produlju trajnost, tako se donosi profit trgovcima i proizvodacima, a unistava ljudski organizam. Danas je, kazu nutricionisticki gurui, najveci blagoslov imati hranu za koju se zna porijeklo. Dakle, tajna zdravlja je u nabavljanju domace hrane, a izbjegavanju aditiva i genetski modificirane hrane/sjemena.

10. Izbacite rafinirana ulja i posebice margarin! Koristite maslac i kokosovo ulje. Hranu przite na svinjskoj masti. Kako biste izbacili toksine iz organizma i oporavili crijeva, jedite domaci kiseli kupus i pravite sami kefir od kozjeg mlijeka. Prosurfajte na internetu, samo u Splitu i Zadru postoje brojni ljudi koji ce vam besplatno dati svoja kefir zrnca koja stavite uvecer u mlijeko, a vec ujutro imate ukusan i zdrav jogurt iz kucne radinosti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr