Po jutru se dan poznaje

ZDRAVE JUTARNJE NAVIKE: Poslušate li ove savjete nema šanse da vam dan bude stresan

Ako vam je jutro stresno i ispunjeno nezdravim navikama, imat ćete loš dan, upozoravaju liječnici koji su sastavili popis stvari koje biste trebali učiniti čim se probudite.

Duboko dišite

Nakon spavanja, soba je puna ustajalog zraka čak i ako vam je prozor bio otvoren. Čim ustanete, otvorite sve prozore u domu, glavu izbacite van i duboko udahnite i izdahnite 10 minuta. Pritom bi bilo dobro da sami sebe podsjetite da ste živi, zdravi i sretni. Ako uspijete ujutro razviti pozitivan stav, tijekom dana ćete biti otporniji na negativnosti koje će sigurno naići, piše Natural Living Ideas.

Doručak

Možda obožavate kavu, možda ste i pušač, ali bez obzira na to, ni kavu, a ni cigarete ne biste trebali konzumirati prije doručka jer je on je podloga za cijeli dan.

DVA TIPA LJUDI: Ekspresno buđenje ili ekstremno zlostavljanje funkcije ‘snooze’

Istezanje

Tijelo je nakon spavanja pomalo tromo i svaki nagli pokret mogao bi da uzrokovati probleme. Kako se to ne bi dogodilo, nakon jutarnje higijene, obavezno napravite vježbe istezanja.

Tjelovježba

Nakon istezanja, tijelo nagradite vježbanjem. Ako uradite vježbe ujutro prije nego vas pritisnu sve obaveze, napravili ste sjajan posao. Vježbe su put do boljeg zdravlja i vitkosti. Dovoljno je 15 minuta.

Tuširanje

Istuširajte se naizmjenično toplom i hladnom vodom. To će potaknuti cirkulaciju, razbuditi vas i napuniti energijom.

 Organizacija

Najviše problema ujutro ljudi imaju zbog lošeg upravljanja vremenom. Sav jutarnji stres proizlazi iz žurbe i kašnjenja. To je nešto što možete izbjeći ako se dobro organizirate. Potrudite se večer prije napraviti plan za sutrašnji dan.

ŽELITE ZDRAVLJE, USPJEH I DOBAR IZGLED? Spavajte goli i ustanite ranije

Povratak na Net.hr