Doktor bi vam preporučio da se poseksate još večeras i za to ima jako dobar razlog

Pod hitno obavijestite svojeg partnera da ako se ne seksate nekoliko puta tjedno, vaše zdravlje može biti ozbiljno ugroženo. Ozbiljno!

Uspoređujući muškarce u dvadesetim godinama koji ejakuliraju jednom tjedno, oni koji dožive orgazam 21 ili više puta mjesečno imaju 15 posto manje šanse da će razviti rak prostate, otkrilo je istraživanje američkog Nacionalnog instituta za karcinom.

Dobrobiti orgazma za muško zdravlje još su izražajnije kod muškaraca u četrdesetim godinama. Naime muškarci koji redovito ejakuliraju imaju 30 manje šanse oboljeti od raka prostate, otkrilo je isto istraživanje. A ti rezultati su itekako važni, kad pomislite da je rak prostate najčešći oblik karcinoma među muškarcima, ali i jedan od najsmrtonosnijih.

Na koji način orgazmi štite muškarce, pitate se? Moguće je da ejakulacija pročišćuje sjeme i ostale tekućine koje mogu blokirati ili uzrokovati upale na dijelovima vaše prostate, tvrdi doktor Graham Giles. A opuštanje bi moglo uzrokovati rješavanje kancerogenih tvari iz tijela, dodaje doktor čije je istraživanje dokazalo da svakodnevna ejakulacija nudi najbolju zaštitu od raka.

Možete se pitati ne nudi li masturbacija iste posljedice kao i seks u dvoje? No istina je da je veliko britansko istraživanje dokazalo da je spolni odnos u kojem sudjeluju penis i vagina (a ne masturbacija), pokazalo poboljšanje raspoloženja, manje razine depresije, snižavanje bolova povezanih s bolešću ili ozljedama, te bolji rad srca i dulji život.

Povratak na Net.hr