JADNA ŽENA

UDALA SE NEVINA, A NAKON PRVE BRAČNE NOĆI ZAVRŠILA NA HITNOJ: ‘Užasno je boljelo, 12 godina nismo vodili ljubav’

Ovo neugodno stanje vrlo je rijetko, a može biti izazvano traumatičnim seksualnim iskustvima, ali i psihičkim barijerama

Kendra Blair (39) iz Missourija odrasla je u strogoj kršćanskoj obitelji i još je u svojim tinejdžerskim danima odlučila da neće izgubiti nevinost prije braka. Udala se sa samo 19 godina, ali je uskoro otkrila kako nije sposobna voditi ljubav – jer je to za nju predstavljalo bolnu agoniju.

Ovoj Amerikanki dijagnosticiran je vaginizam – fizičko stanje izazvano grčenjem i stezanjem vaginalnih mišića prilikom bilo kakvog pokušaja penetracije. Nakon 12 godina braka bez seksa, par je odlučio okončati svoju vezu.

Sada je Kendra ponovno zaručena i odlučna je u namjeri da učini sve kako bi mogla voditi ljubav sa svojim budućim suprugom, do 2022. godine, kada planiraju vjenčanje.

‘Kao da imam neku kost u sebi’

“Tijekom svoje prve bračne noći, prije 20 godina, shvatila sam da nešto nije u redu. Bilo je kao da imam neku kost u sebi, koju moj tadašnji muž nije mogao probiti. Poslije nekoliko neuspjelih pokušaja odnosa, otišla sam ginekologu, gdje sam također imala neugodno iskustvo, jer me je ludački boljelo i nisam dopustila daljnji pregled”, ispričala je Blair za Metro.

Ovo neugodno stanje vrlo je rijetko, a može biti izazvano traumatičnim seksualnim iskustvima, ali i psihičkim barijerama.

ZAR JE BEZ GRUDI MANJE ŽENSTVENA? Hrabra mama pozirala u toplesu nakon što su joj odstranili – obje dojke

“Laknulo mi je kada mi je doktor rekao da nisam izmislila ovo i da nisam jedina žena s ovim problemom. Dobila sam neke tampone za vježbu, ali je i to bilo previše bolno”, prisjetila se. Kendrin je brak ubrzo zapao u krizu, kako zbog ovoga, tako i zbog drugih problema, i nakon 12 godina bez intimnih odnosa, ona se razvela od svoga supruga.

Uspjela je imati ‘djelomičan’ seks

“Prije nego što smo se rastali, ja sam mu govorila da slobodno ima seks s drugim ženama. Naravno da nisam to željela, ali bila sam frustrirana, a bio je i on”, priznala je 39-godišnjakinja.

Iako se nakon toga njezino samopouzdanje naglo srozalo, Kendra je uskoro upoznala svoga sadašnjeg zaručnika, kojemu je odmah rekla za svoje stanje. Međutim, njemu to nije smetalo i rekao je da nije s njom radi seksa.

Počela je odlaziti na fizikalnu terapiju za vaginizam i uz pomoć vježbi njezino je stanje počelo poprimati manji intenzitet. Kendra danas kaže kako je čak uspjela imati “djelomičan” seks nekoliko puta. Odlučila je nastaviti s terapijom i vježbama, kako bi do svoje prve bračne noći mogla imati što normalniji seksualni odnos.

Povratak na Net.hr