Na koljena

TIJELO VRAĆA NA POČETAK: Zaboravite teretane jer je ovo najnoviji fitness trend

Ako pratite trendove onda možete zaboraviti na sprave i rekvizite, jer je na Balance Festivalu održanom u Velikoj Britaniji predstavljen novi fitness trend – puzanje. Ova vježba uključuje pokrete koje ćete prije vidjeti u vrtićima nego u teretani.

Vježbe se izvode na podu i ne zahtijevaju opremu za izvođenje, jer je glavno pomagalo težina tijela, piše Independent.

S obzirom na to da za ovaj oblik vježbanja nisu potrebni rekviziti ni sprave, nije vam potreban ni odlazak u teretanu, jer jednom kad naučite vježbati možete vježbati bilo gdje.

“To je kao nova verzija planka/daske, ali još zanimljivije”, kaže fitnes stručnjak Ashley Hunt.

FITNESS KRALJICA INSTAGRAMA: Prate je milijuni ljudi, a i vi ćete poželjeti vježbati

Stručnjaci smatraju da se ovom metodom naše tijelo vraća u stanje kada se tek stvaralo. Iako nije najpogodnija vježba koju možete raditi u javnosti, prednost je što je možete raditi bilo gdje, pa čak i u kuhinji ili spavaćoj sobi.

Nije lagano kako se čini

Iako na prvi pogled djeluje kao lagana vježba zapravo nije tako, jer zahtijeva dobru koordinaciju, u šta ćete se uvjeriti ako je pokušate uraditi na pravilan način.

Prvo se spustite na sve četiri tako da vam ruke budu potpuno uspravne, a leđa, vrat i glava u ravnini. Zatim se lagano podignete u kukovima tako da se koljena odvoje od tla svega nekoliko centimetara i krenite ravno. Ruke i noge se pomiču po dijagonali, što znači da recimo krenete lijevom rukom i desnom nogom, pa onda desnom rukom i lijevom nogom i tako tri minute, sve vrijeme održavajući ravninu tijela i držeći glavu gore.

FITNESS STRUČNJACI SAVJETUJU: Evo koje su najvažnije stvari za mršavljenjenje

Treneri savjetuju da kada počinjete ovu vježbu prvo pokušate puzati naprijed i natrag, baš kao što to rade i bebe, te da pazite da je kičma u neutralnom položaju, a da su ruke i noge razmaknute u širini bokova i ramena.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr