MOĆ PRIRODE

SVILENKASTO I BLISTAVO: Znate li kako voće u kozmetičkim proizvodima djeluje na vašu kožu?

Proizvodi koji se ističu bojama i oblicima, idealni za početak dana u dobrom raspoloženju. Voće je krcato hranjivim sastojcima i čest je sastojak mnogih kozmetičkih linija kako bi koža bila glatka, hidratizirana i blistava. Međutim, ne morate se uvijek osloniti na skupe marke kako biste dobili rezultat.

Kokos

Kokosovo mlijeko je bogato uljima i vitaminima koji hrane kožu i kosu. Hranjivi sastojci kokosova ulja prodiru u dubinu kože, hidratiziraju ju i zaključavaju vlagu.

Ono je idealno za suhu kožu kojoj vraća elastičnost i ljepotu. Na kraju, tko ne uživa u mirisu kokosa koji je sinonim za ljeto i plažu?!

Filipinke su nadaleko poznate po svojoj raskošnoj i mirišljavoj kosi. Njihova tajna je kokosovo ulje koje se zagrije i utrlja u kosu. Otkrit ćete svilenkastu i blistavu kosu nakon ispiranja.

Namakanje tijela u kokosovom mlijeku ne predstavlja samo uživanciju i priliku za ljenčarenje… riječ je o tretmanu koji nudi desetke pogodnosti, kako za tijelo tako i za kožu.

Ako je vjerovati poznatim svjetskim nutricionistima, svakodnevna konzumacija jedne jušne žlice kokosovog ulja značajno podiže energiju. Osim toga, kokos predstavlja iznimno hranjivi sastojak za kožu i tijelo.

Prepoznali su to i brojni domaći i svjetski wellness centri koji u svojoj ponudi imaju tretmane namijenjene hidrataciji i zaštiti kože od isušivanja. Znalci tvrde kako kokosovo mlijeko i ulje koži pruža nenadmašive hranjive sastojke, omekšavajući je bolje od mnogih razvikanih i precijenjenih losiona.

 

Mango

Mango je voće koje se uzgaja više od 5.000 godina. Prema legendi, Buda je sjedio ispod drveta manga kada je doživio prosvjetljenje. Nije nužno da ćete prijeći na višu razinu svijesti ako svoje tijelo njegujete mangom, ali ćete sigurno biti zaštićeni antioksidansima.

Plodovi manga bogat su izvor vitamina A, C i E, željeza, betakarotena i esencijalnih masnih kiselina. Ključ njegove kozmetičke uporabe leži u koštici koja se preša i iz koje se dobije maslac.

Regenerirat će kožu i kosu ako se usitni u kašu i nanese na željeni dio tijela.

Cvijeće

Ugodna kupka jedna je od najljepših rutina svakodnevnog života. Ne samo da hidratizira i čisti tijelo, već pozitivno utječe i na zdravlje organizma.

Uz pomoć cvjetnih kupki pomoći ćete svom duhu i tijelu, jer cvijeće i soli koje se dodaju u kupku djeluju ljekovito na organizam.

Cvjetne kupke njeguju tijelo i čine ga mekim. Slatki, ugodni miris cvijeća djeluje opuštajuće na organizam i podiže raspoloženje.

 

Povratak na Net.hr