2 POGREŠKE

SUPROTNI UČINAK: Krema protiv starenja može ga i uzrokovati, ako je pogrešno nanosite

Nastojanja da kožu lica održimo svježom, zdravom i lišenom bora padaju u vodu ukoliko kreme ne nanosimo kako treba. Ukoliko činite ove dvije pogreške, uzalud ste potrošili novac na skupe kreme koje sadrže retinol.

Retinoidi su najzaslužniji za efekt zaustavljanja starenja kože i dermatolozi ga rado preporučuju. Međutim, ove dvije stvari ne smijete raditi, želite li normalan izgled kože:

1. Nanositi retinol na kožu ujutro

Iako im je prvotna namijena da pomlade kožu, retinoidi su osjetljivi na sunčevu svjetlost, što može dovesti do suprotnog učinka. Zato kreme s retinolom nije dobro nanositi ujutro, već isključivo po noći.

Retinol kožu čini dodatno osjetljivom na sunčevu svjetlost, a šteta koja zbog toga nastane nije nešto što se može lako popraviti. Kreme s retinolom noćne su  s razlogom.

2. Slabo ispiranje čistom vodom, nakon pranja

Najobičnije umivanje ili tuširanje trebalo bi završiti temeljitim ispiranjem u običnoj vodi. Proizvodi za higijenu kojima ste se okupali zadržavaju se na koži, što stvara začepljenje pora i sušenje kože. Osim toga, zadržavaju se i u vjeđama oka, što može izazvati i alergije. Dobro ispiranje u čistoj vodi i sušenje lica i tijela ručnikom koraci su koje ne treba brzopleto preskočiti.

Povratak na Net.hr