Maline obiluju hidroksibenzoickom kiselinom, antocijaninom, resveratrolom i flavonolom poput kvercetina i kaempferola.
Vecina ovih fitonutrijenata cuva zdravlje stanica u organizmu, stiti ih od ostecenja i regulira upalne enzime.
Na taj nacin se smanjuje rizik od kronicnih tegoba poput pretilosti i krvozilnih bolesti.
Kolicina: jedna salica
Nutritivne vrijednosti:
Kalorije - 64 Masti - 0,8 g Kolesterol - 0 mg Natrij - 1 mg Ugljikohidrati - 14,7 g Dijetalna vlakna - 8 g Seceri - 5,4 g Proteini - 1.5 g
Recept
Sastojci jedna i pol zlica maslinovog ulja jedna i pol zlica crnog vinskog octa 1/4 zlicice Dijon senfa 1/8 zlicice soli 1/8 zlicice papra 5 salica zelenog povrca 1/2 salice malina 1/4 salice nasjeckanih przenih oraha 2 dkg plavog sira
Priprema
Pomijesajte maslinovo ulje, ocat, senf, sol i papar. Potom dodajte zeleno povrce i naposlijetku sve prekrijte malinama, orasima i sirom.