Kivi ima vise vitamina C nego naranca. Osim toga sadrzi vitamin E i niz polifenola, nudeci visoku kolicinu antioksidansa. Bogat je vlaknima, kalijem, magnezijem i cinkom koji su djelomicno odgovorni za zdravu kosu, kozu i nokte.
Kolicina: jedan kivi
Nutritivne vrijednosti:
Kalorije - 42 Masti - 0,4 g Kolesterol - 0 mg Natrij - 2 mg Ugljikohidrati - 10 g Dijetalna vlakna - 2 g Seceri - 6 g Proteini - 0.8 g
Recept
Sastojci 1 zlica maslinovog ulja 12 oguljenih velikih skampa 1 zlica nasjeckanog luka 1 zlica nasjeckanog i svjezeg korijandera 1 zlica octa 1 zlica svjezeg soka od limete 1 zlicica naribane korice limete 1/8 zlicice soli 1/8 zlicice izmrvljene crvene papricice 1/8 zlicice crnog papra 2 salice natrganih listova zelene salate 1 salica (tri komada) oguljenog kivija
Priprema
U velikoj tavi zagrijte zlicicu ulja na srednjoj do visokoj temperaturi. Dodajte skampe i pirjajte oko cetiri minute odnosno dok ne bude gotovo, a tada maknite s vatre. U drugoj posudi pomijesajte dvije zlicice ulja, luk, korijander, ocat, sok i koricu limete, sol, papricice i papar i ispirjane skampe. Na vrh stavite salatu i kivi.