Užasna istina koju krije 'tvornica' najljepših žena na svijetu

28.1.2015.
10:33
VOYO logo

Nakon što je ove godine titulu najljepše ponijela Paulina Vega, 22-godišnja studentica, širom Kolumbije se na ulicama slavila njezina pobjeda.

"Osjećala sam se kao da sam kod kuće sa svojim ljudima. Osjećala sam podršku tijekom svakog dijela natjecanja“, rekla je Vega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, izbor za Miss Universe najpopularnije je upravo u zemljama Južne Amerike, zbog čega je pritisak na kandidatkinje s tog područja daleko veći nego u ostalim zemljama.

Venezuela je zemlja s najviše estetskih zahvata na svijetu, a opterećenost ljepotom je dovela do toga da su do sada 'proizveli' čak šest misica svijeta, sedam pobjednica Miss Universe, šest internacionalnih misica i dvije misice na izboru za najljepšu djevojku planete Zamlje (da, i to postoji).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je ljepota u ovoj zemlji jedna od najvažnijih stvari, potražnja za silikonskim grudima rezultirala je i njihovom visokom cijenom, zbog čega su prošlog proljeća bili oganizirani čak i prosvjedi.

"U kulturi Venezuele ljepota je imperativ, pa silikone ugrađuju i najsiromašnije žene", objasnio je estetski kirurg Daniel Slobodianik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opsesija ljepotom prelazi granice normalnog, pa se žene sve češće odlučuju na jeftiniju varijantu ugradnje kineskih implantata.

"Iskreno, ne mogu suditi o njihovoj kvaliteti, ali činjenica je da su mi žene s takvim silikonima češće dolazile na rekonstrukciju grudi", rekao je kirurg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Venezueli su i djevojčice od 12 godina svjesne svojih nedostataka, pa se spremaju za operaciju nosa, dok su sa 16 godina već zrele za ugradnju silikona u grudi. Ovim pritiscima kumuje i sama organizacija natjecanja za Miss Universe budući da sudionice ne moraju, po pravilima, prijaviti ukoliko su imale neki estetski zahvat.

Bivša misica Venezuele je čak priznala da je na jezik dala ušiti mrežicu koja ju je sprečavala da jede čvrstu hranu. Osim toga, operirala je grudi i nos, prenosi superzena.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko daleko idu majke u pripremi svojih kćeri za buduću miss govori i činjenica da su osmogodišnjakinjama ubrizgavale hormone kojima bi im odgodile pubertet i rast.

"San svake djevojke je da bude mis Venezuele. Oni više ne promoviraju prirodne žene. Venezuela promovira žene lažnog izgleda koje su u potpunosti operacijama izmijenile svoje tijelo i lice", kaže Taylee Castellanos , aktivistica organizacije 'YES to Life'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Misice Venezuele nisu dobar primjer ženama jer one će napraviti apsolutno sve da postignu takav izgled", pojasnila je Castellanos.

Alexander Velasquez je direktor Belankazara, najstarije takozvane 'Tvornice za misice' u Caracasu. Riječ je o plastičnoj kirurgiji, a oko 600 djevojčica pohađa školu radi 'dorade'. On tvrdi kako su škole te koje moraju promovirati zdrav ženski izgled, te mu je nevjerojatno što siromašni roditelji i dalje troše pola svoje bijedne zarade kako bi kćerima kupili šminku i odjeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mislim da Venezuela ima najljepše žene na svijetu, mi samo znamo kako da proizvedemo prelijepu, savršenu ženu. Upravo iz tih razloga i pobjeđujemo na svjetskim natjecanjima u ljepoti“, rekao je Velasquez.

15-godišnja Yorgelys Mero, izjavila je za Daily Mail kako su joj instruktori rekli da bi trebala operirati nos. Ova tinejdžerica živi u trošnoj kućici s bakom koja je već dosta uložila da bi unuka imala lijepe i pravilne zube. No, spremna je i podići kredit da unuci plati korekciju nosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno ljudi mi je reklo da moram da operirati nos. Ja svakako mislim da sam lijepa i ovako, ali ako je to nešto što ću morati učiniti da bih stigla do vrha, onda hoću“, izjavila je tinejdžerica.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo