Dobra stara vuna

ŠTO PRIJE TO BOLJE: Želite li sačuvati zdrav razum bacite se na heklanje, pletenje, kuhanje…

Vuna je tijekom posljednjih nekoliko godina postala popularna među mlađim generacijama. Pletenje više nije samo za starije. Ovim hobijem se bave i mlađe osobe koje svoje kreacije rado pokazuju na Instagramu.

I nije samo pletenje zarazilo mlade, jednako je popularno i kuhanje, heklanje i slikanje, a prema novoj studiji, svaki od ovih hobija odlično utječe na mentalno zdravlje, piše Telegraph.

U istraživanju je sudjelovalo 658 studenata, a rezultati su pokazali kako su nakon aktivnosti kao što su pletenje i heklanje bili sretniji i mirniji, a imali su i više energije nego inače. Pletenje i kuhanje su odavno poznati po svojim terepeutskim svojstvima, a ovog puta u istraživanje su uključene aktivnosti poput pravljenja pekmeza, heklanja, slikanja, crtanja, skiciranja, digitalnog dizajna i kreativnog pisanja.

SRETNIJI KAO DJECA, ALI I OSTATAK ŽIVOTA: Jedna aktivnost za mlade jača mentalno zdravlje i nakon 50 godina

Rezultati istraživanja, koje je proveo Univerzitet Otago na Novom Zelandu, posebno su razveselili članice Women’s Instituta koje su uvijek isticale važnost ovih aktivnosti.

“Naše članice uživaju u kreativnim aktivnostima još od 1915. godine tako da je lijepo čuti da su konačno pronađeni dokazi da ovakve aktivnosti dovode do blagostanja”, kazala je Janice Langley.

Povratak na Net.hr