Play ponuda

Zelite li izbjeci ozbiljne probleme ne dirajte stidne dlake

shimmer fallback

Depiliranje bikini zone spada medu najomrazenije zenske rituale dotjerivanja.

8.9.2014.
9:29
Play ponuda

'Zene ne razumiju rizike brijanja stidnih dlacica, jer je brijanje dlaka s ostalih dijelova tijela bezopasno je i ne prijeti narusavanju zdravlja', kaze Andrea DeMaria voditeljica istrazivanja objavljenog u casopisu American Journal of Obstetrics & Gynecology.

Studija je pokazala kako 87 posto zena ureduje intimnu frizuru, a 90 posto njih to cini britvicom.

No, genitalna koza je izuzetno osjetljiva i to puno vise nego, recimo, koza na nogama. Stoga brijanje moze stvoriti sitne ozljede koje nisu nuzno vidljive. To bi moglo objasniti zasto je 60 posto zena izjavilo kako je dozivjelo neugodnu nuspojavu nakon uklanjanja stidnih dlaka. Najcesce je rijec o abrazijama, nakon cega dolazi do urastanja dlacica.

Da, ozljeda su male, ali nisu bezazlena. Koza ispod struka prepuna je znojnih zlijezda, to znaci da je to podrucja vlazno i uglavnom mracno. Savrseno okruzenje za rast bakterija, osobito ako na kozi imate male porezotine ili ostecenja u koje lako ulaze bakterije i virusi, stoga je mogucnost infekcija iznimno velika.

Mogu se pojaviti spolno prenosive bolesti kao sto su herpes i HPV jer stidne dlake dlake su u stvari prirodna barijera koja sprecava infekcije.

Play ponuda
Play ponuda