MRŠAVICE SU 'KRHKE'

SNAŠLE BI SE ZA HRANU: Muškarce koji su izloženi stresu više privlače krupnije žene

Stručnjaci vjeruju da muškarce pod stresom više zanimaju žene poput modela velikog broja Ashley Graham nego vitke kao što je Rosie Huntington-Whiteley, jer mršavije žene izgledaju krhko.

Istraživanje Sveučilišta St. Andrews iz Škotske pokazalo je da stres može promijeniti našu percepciju u samo nekoliko dana, piše Daily Mail.

Sudionicima 20-ih godina prikazano je pet žena, a oni su trebali odgovoriti koja od njih je najatraktivnija, odnosno, zatraženo je da ocijene njihov izgled tri puta u intervalima od oko tri dana između svake sesije.

POTPUNO NEOČEKIVANO: Ovakve žene su puno privlačnije muškarcima

Muškarcima koji su proveli deset dana na intenzivnoj obuci u vojnom kampu najprivlačnije su bile krupnije i mišićave žene. Oni su također naveli i da su bili izloženi stresu, fizičkom i mentalnom naporu.

Privlačnost ovisi o okruženju

Opušteni muškarci su pak preferirali mršavije žene.

“Muškarcima izloženim stresu privlačnije su jače žene jer su imali dojam da će one lakše preživjeti bolest ili se snaći u slučaju nedostatka hrane. To pokazuje da privlačnost ovisi od okruženja i situacije u kojoj se nalazimo”, rekla je voditeljica istraživanja dr. Carlota Batres.

Rezultati istraživanja objavljenog u časopisu Ethology vraćaju nas na teoriju da je mršavost znak bolesti.

“Osobe koje žive na mjestima gdje je život težak preferiraju krupnije žene. Čini se da su žene koje izgledaju jače privlačnije ukoliko se muškarci nalaze u teškoj situaciji”, rekao je profesor David Perrett.

Povratak na Net.hr