APLIKACIJA ZA MRŠAVLJENJE

‘SNAP IT!’ Fotografiranje hrane pomoći će vam da izgubite višak kilograma

Stručnjaci za probleme s prehranom već neko vrijeme savjetuju vođenje dnevnika prehrane koji bi vam pomogao pratiti sve što pojedete u jednom danu.

Sada je mobilna aplikacija to učinila lakšim. Vaše je samo da fotografirate hranu, a aplikacija izračunava kalorije i pomaže vam da znate šta ste sve unijeli u organizam, piše Mashable.

TEHNOLOGIJA DEBLJA: Žene imaju “višak kila” jer ne rade kućanske poslove?!?

Mnogima je zamorno voditi dnevnik onoga što su pojeli, a  taj problem riješila je mobilna aplikacija ‘Lose It!’ koja je uvela novu funkciju ‘Snap It!’. Funkcija omogućava da fotografirate ono što jedete, a ona potom izračunava nutritivnu vrijednost i kalorije.

Provjereno djeluje

Aplikacija ne može prepoznati detalje, naprimjer da li obrok kuhate s biljnim ili maslinovim uljem, ili je li riža bijela ili smeđa, tako da te detalje morate unijeti ručno.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da obično mislimo da jedemo manje nego što zapravo jedemo. Aplikacija je korisna i zbog toga jer nam pomaže da imamo precizniji prikaz dnevnog unosa hrane.

SMRŠAVITI JE LAKO: Želite li vrlo brzo skinuti tih par kila viška, evo uputa..

Istraživanje američkog Nacionalnog instituta za zdravlje utvrdilo je da je gotovo 73 posto ljudi koji su koristili aplikaciju postiglo značajan gubitak težine.

Povratak na Net.hr