KREATIVNA UČITELJICA

SLIKOVITA DEMONSTRACIJA POROĐAJA SA SAMO DVA REKVIZITA POSTALA VIRALNI HIT: Kako se ovoga nitko dosad nije sjetio?

Profesorica želi svojim učenicima prenijeti osnovno znanje o porođaju, posebno zato da bi se djevojke osjećale sigurnije kada zatrudne

Srednjoškolska profesorica Brooke Bernal sa svojim je učenicima nedavno obradila temu porođaja. Za tu im je prigodu pokazala slikovitu i kreativnu demonstraciju s balonom i lopticom za stolni tenis.

Pritom je lopticu koja predstavlja bebu ubacila u balon, a onda ju je kroz otvor balona (koji predstavlja maternicu, porođajni kanal i grlić maternice) gurala van.

Video demonstracije objavila je na TikToku, gdje je postao viralan s više od pet milijuna pregleda.

@brookeebernal

My all time favorite lesson! #baby #pregnant #laboranddelivery #fyp #teacher #teachersoftiktok

♬ original sound – Brooke

Ideju je dobila u Facebook grupi u kojoj učitelji objavljuju kreativne trikove za objašnjavanje gradiva učenicima. “Ne znam tko se ovog prvi sjetio, ali svaka mu čast na domišljatosti”, rekla je Brooke za BuzzFeed.

Loptica ponekad zapne

“Demonstracija ne uznemirava moje učenike. Najviše ih iznenadi kako loptica stane u balon i koliko se on rastegne bez pucanja. Ovo je odlično vizualno pomagalo za njih. Naravno, razumiju da beba neće izletjeti preko sobe poput loptice. Mislim da im je ovako jasnije nego da im prikazujem snimke porođaja”, objasnila je profesorica.

Balon joj nikad nije pukao tijekom demonstracija, no znalo se dogoditi da zapne loptica, ali to iskoristi kako bi učenicima dokazala koliko je porođaj težak.

Brooke je trenutno trudna po treći put, a smatra kako je mlade važno upoznati s procesom rađanja. “Moj muž nije imao pojma kako izgleda porođaj kada sam prvi put zatrudnjela. Nije mi vjerovao kada sam mu sve ispričala iako je sve to slušao u srednjoj školi. Svojim učenicima želim prenijeti osnovno znanje, posebno djevojkama kako bi se osjećale sigurnije kada ostanu trudne. Učim ih i kako da budu podrška trudnicama”, dodala je.

Povratak na Net.hr