BIZARNA IGRA PRIRODE

‘SAMO ŽELIM NORMALNO ŽIVJETI’: Čovjek rođen s četiri noge moli liječnike da mu dvije odstrane

Dvadesetdvogodišnji Arun Kumar iz indijske džrave Utar Pradesh rođen je s neobičnim deformitetom. On ima četiri noge. Dva dodatna uda počela su mu rasti u križima još dok je bio u majčinoj utrobi.

Kumarova mama, Kokila Devi, kaže da se na porodu bojala da nešto nije kako treba zbog velikih bolova koje je trpjela, piše Daily Mail.

“Kad je napokon izašao, imao je četiri noge podjednake veličine”, kaže majka Kokila.

Iako Arun ne može pomicati dva dodatna uda, ipak ima osjećaj u njima. Jedna od nogu viška je trajno skvrčena u koljenu, a druga se nije ni razvila do kraja.

Kada je rođen, ujak ga je odveo u obližnji grad da ga podvrgnu operativnom zahvatu, ali zbog velikog rizika, operacija nije mogla biti izvedena.

Kumarov otac Sri Ram Singh (55) ohrabruje svog sina da živi najbolje što može s dodatnim udovima, ali njihova težina mu je počela stvarati osjećaj boli.

10 NAJČUDNIJIH STVARI KOJE SU RASLE U LJUDIMA: Od nerođenih blizanaca do lignji…

Tražio pomoć preko društvenih mreža

“Ukoliko me liječnici operiraju i uspješno uklone dva dodatna uda, moći ću normalno živjeti. Hodat ću normalno kao i svi ljudi”, napisao je očajni Arun tražeći liječničku pomoć preko društvenih mreža.

Pozivu se odazvao liječniki tim bolnice Fortis iz New Delhija. Ortopedski kirurg dr. Hermant Sharma, koji je nedavno već pregledao Aruna, dao mu je novu nadu.

Otkrio je da Arun ima i drugu zdjelicu, a proveden je čitav niz testova, uključujući MRI i CT, rendgen i ehokardiogrami, kako bi saznali kako su dodatne noge povezane i kako utječu na njegovo tijelo.

“Budući da ima četiri noge, moramo saznati odakle dolazi dotok krvi i kamo ide u noge. Osim toga, moramo utvrditi nema li dodatne bubrege, dodatni mokraćovod i dodatni mjehur?”, rekao je dr. Sharma.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr