Rak pluća i kože možda i možete spriječiti, ali ostale ne! Evo zašto

Najnovije istraživanje koje su proveli američki znanstvenici, pokazalo je kako za pojavu raka kod oboljelih nisu krivi nezdrav način života ili okruženje u kojem žive. Najviše oboljelih od karcinoma, barem prema rezultatima studije, naprosto nije imalo sreće.

Iako se jako dugo upozoravalo da su glavni krivci za pojavu raka geni, fizička neaktivnost i nezdrava prehrana ovo istraživanje donijelo je nova saznanja prema kojima je uzrok većine tumora, loša je sreća i ništa više!

Naime, pokazalo se kako dvije trećine tumora nastaje zbog slučajne promjene stanica tijekom njiova dijeljenja. To pokazuje da ma koliko se trudili zdravo živjeti, redovito vježbati i pravilno se hraniti, to neće biti garancija da ne obolimo od raka.
Tijekom istraživanja je proučavana 31 vrsta tumora, a rezultati su pokazali kako ih je samo devet povezano s genima i stilom života.

Stručnjaci upozoravaju kako je neke tipove raka nemoguće spriječiti, pa je od iznimne važnosti da se što više radi na ranom otkrivanju bolesti.

Rak pluća i rak kože ne spadaju među ove karcinome već oni nastaju zbog loši i nezdravih životni navika.

Zaključak cijele studije koja je nedavno izašla u javnost jest taj da najviše pacijenata oboljelih od raka bolest nisu mogli spriječiti, već jednostavno nisu imali sreće u životu.

Povratak na Net.hr