banner

Vrijedi pokušati

PROMJENA PERSPEKTIVE: Evo što će se dogoditi ako se na dva tjedna prestanete žaliti

Najlakše je kukati. Biti jadan, bespomoćan, sam protiv cijelog svijeta. Ipak, time si radimo daleko više štete nego koristi.

Ovo je pet stvari koje će vam se dogoditi ako odlučite na neko vrijeme apstinirati od zanovijetanja.

1. Shvatiti ćete da ne spavate dovoljno

“Umoran/na sam” jedna je od najčešćih ljudskih žalopojki. Ako okrenete ploču shvatiti ćete da žaljenje zbog ovog ili sličnih problema poput gladi nije vrijedno tolike negativne energije i vremena potrošenog na gunđanje.

2. Manje ćete se svađati

Iz gunđanja proizlaze mnogobrojne i sasvim nebitne svađe i svađice koje nestaju promjenom perspektive. Ukratko, manje gunđanja znači i manje konflikata te više vremena koje sigurno možete pametnije iskoristiti.

3. Bolje ćete upoznati sebe

Kada uklonite ono negativno imati ćete više vremena za promišljanje o sebi, svojim osjećajima i reakcijama na iste. To je jedno vrlo pozitivno iskustvo koje vam kasnije može pomoći da živite sretnijim i pozitivnijim životom.

4. Negativa je stanje uma

Kada se prestanete negativno izražavati shvatiti ćete koliko su zapravo vaša djela i misli bili negativni. Doći čete do spoznaje da negativne misli mogu daleko više iscrpiti čovjeka od negativnog govora.

5. Više ćete moliti

Kada pretvaramo negativno u pozitivno, većina nas se okreće nečem u čemu pronalazi utjehu. To može biti Bog, vjera ili nešto treće, a najbitnije je da nas to istinski ispunjava.

Život ponekad nije lijep i nije lagan. Ipak, ako ga gledamo s pozitivne strane on će se činiti manje kompliciran, a mi ćemo biti zadovoljniji.

U svakom slučaju vrijedi pokušati.

 

Huffington Post/Magazin.hr

Povratak na Net.hr