TOTALNI ČOVJEKOLJUBAC

PROGLASIO SE BOGOM: Prodaje izbjeljivač kao čudotvorni lijek pa utemeljio crkvu kako bi izbjegao progon

Američke vlasti istražuju ‘Postanak II crkve zdravlja i iscjeljivanja’ zbog prodaje tzv. čudotvornog lijeka za autizam, koji nije ništa drugo nego najobičniji industrijski izbjeljivač.

Čudotvorni lijek, koji se naziva Master Mineral Solution (MMS), reklamira se i prodaje kao lijek koji ne samo da može izliječiti autizam, nego i čitav niz opakih bolesti kao što su rak, akne, hepatitis i AIDS. Može ga se kupiti online po cijeni od 12,94 dolara za bočicu ili po 96 dolara za paket od 12 bočica.

Američka Agencija za hranu i lijekove uprave još je 2014. godine izdala upozorenje o MMS-u i drugim nedokazanim lijekovima za autizam.

Biste li bolesnom djetetu dali izbjeljivač? Ovi savjetuju da radite upravo to

Koristi patnju očajnih roditelja

No, Jim Humble, samoprozvani bog i nadbiskup Genesis II Church of Health and Healing, je na to upozorenje odgovorio da bi FDA “trebala svima reći koliko su otrovni lijekovi koje oni odobravaju”, piše New York Daily News.

Laboratorijski rezultati MMS-a otkrili su da “čudotvorni lijek” sadrži natrijev klorid, koji se prvenstveno koristi kao sredstvo za izbjeljivanje i dezinficijens.

Savezni tužitelji su tada objavili da taj čudotvorni lijek može više koristiti u čišćenju bazena i radnih površina u kuhinji, nego izliječiti autizam ili bilo koju drugu bolest koja se spominje u reklami.

‘Biste li pili Varikinu?’

“Oni možda i prodaju Varikinu”, rekao je Ben Mizer iz američkog Ministarstva pravosuđa, koji je nadzirao procesuiranje najmanje jedne osobe koja je prodavala “čudotvorni lijek”, rekao je ABC News.

“Ne biste pili varikinu, tako da nema razloga zašto biste pili MMS”, zaključio je.

Trenutno je Humble pod istragom zbog prodaje lažnih lijekova. Mizer napominje da utemeljenje “crkvu” neće zaštititi nikoga od procesuiranja zbog prodaje lažnih lijekova za bilo kakve bolesti.

Humble trenutno živi u Meksiku, a američki savezni tužitelji i dalje češljaju njegovu “crkvu” i “ijekove”.

U Hrvatskoj nepoželjan još od 2010.

Hrvatska Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) jasno je upozorila na MMS još 2010. godine.

“HALMED upozorava da se ne smiju koristiti proizvodi za oralnu upotrebu koji sadrže natrijev klorit, kalcijev hipoklorit ili klor dioksid, a prodaju se kao ljekovite tvari ili tvari za detoksikaciju, jer imaju štetan te nedokazan zdravstveni učinak. Niti jedna od navedenih kemijskih tvari nema odobrenje za uporabu kao hrana, dodatak prehrani ili ljekoviti pripravak”, objavila je hrvatska agencija.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr