Čas posla

PROBLEMI S NADUTOŠĆU? Biljke koje će vam pomoći da se riješite plinova i velikog trbuha

Ako ste naduti i imate grčeve, umjesto pokušaja eliminiranja uzroka problema unesite u organizam namirnice koje će vam pomoći da se osjećate bolje.

Guido Masé, klinički travar i autor knjige The Wild Medicine Solution: Healing with Aromatic, Bitter and Tonic Plants, objašnjava da razlog može biti nedostatak važnih namirnica u našoj prehrani i da se zbog toga to može riješiti dodavanjem namirnica koje pomažu sprječavanju nadutosti i grčeva, piše Glamour.

“Snažan miris bilja pomoći će vam da kontrolirate mučnine, plinove, grčeve, pa čak i sindrom iritabilnog crijeva”, kaže Masé.

LIJEČITE PMS PRIRODNIM PUTEM: Zaustavite bol, nadutost i nervozu ljekovitim biljkama

Ovo je kratki popis namirnica i bilja koji će vam pomoći da se riješite nevolja sa probavom na prirodan način. A zahvaljujući njihovom utjecaju na sve aspekte zdravlja nemojte se iznenaditi ako vam se poboljša metabolizam i koža postane ljepša.

Menta

“Nije slučajno to što je menta i popularna nakon večere”, kaže stručnjak koji savjetuje prirodnu verziju mente, primjerice čaj (topli ili hladni) koji će pomoći oslobađanju grčeva i otkloniti osjećaj nadutosti.

Đumbir

Korijen đumbira poznat je kao najbolji prirodni lijek za mučninu. Masé savjetuje da svježe ribani korijen đumbira dodate u čaj ili toplu vodu.

“Odličan je za putovanja i pomoći će vašoj probavi”, kaže Masé.

DOBRO JE ZNATI: Izbjegnite nadutost i plinove unatoč bogatoj blagdanskoj trpezi

Sjeme komorača

Samo mali prstohvat ovih sjemenki ublažit će plinove i nadutost. Ako patite od kronične nadutosti Masé savjetuje da koristite ulje ove sjemenke.

Jabučni ocat

Efekti jabučnog octa su brojni, a jedan od najvećih je to što pomaže suzbijanju problema probave, jer pomaže da želučana kiselina ode tamo gdje i pripada. Masé objašanjava da je ocat pun zdravih bakterija koje su od velikog značaja za ravnotežu želuca i besprijekornu probavu.

Povratak na Net.hr