PERITE RUKE!

JAKO KUL EKSPERIMENT KOJI MOŽETE NAPRAVITI I SAMI: Evo što se dogodi kruhu kad ga dotaknete neopranim rukama

Budite iskreni, operete li ruke baš svaki put prije no što na brzinu pojedete nekakav sendvič ili nešto slično?

Radi se o nečemu što bismo svi trebali raditi prije nego što uopće i dodirnemo hranu, ali lako je zaboraviti na pranje ruku prije brzog zalogaja.

Upravo zbog toga ova bi fotografija trebala biti ono što će vas uvjeriti da ubuduće ne preskačete tu sitnu, ali bitnu radnju.

Učenje s eksperimentiranjem

Sliku je na društvenim medijima objavila učiteljica koja je za svoje učenike provela jednostavan eksperiment kako bi im pokazala što se točno dogodi kada hranu dirate prljavim rukama – i ne radi se o lijepom prizoru.

Donna Allen iz Sjeverne Karoline podijelila je fotografiju svog “najodvratnijeg ali i najcool eksperimenta”, na svojoj Facebook stranici kako bi ju pokazala svi svojim prijateljima učiteljima.

Allen se odlučila na eksperiment dok je podučavala djecu o bacilima i kako se šire.

Svaki komentar je suvišanFoto: Facebook

“Date djeci da vas gledaju dok stavljate komad kruha u prozirnu vrećicu noseći rukavice, to je ‘kontrolni’ komad. Zatim operete ruke i stavite komad kruha u vreću čistim rukama”, rekla je.

“Na kraju date komad kruha djeci da ga svako dijete u razredu uzme u ruku te ga zatim stavite u vrećicu s oznakom prljavo.”

“Promatrajte kako se komadi kruha s vremenom mijenjaju zbog mikroorganizama. Radi se o sjajnom načinu podučavanja važnosti pranja ruku”, završila je Allen.

ŠTO KAD VAM MUHA SLETI NA HRANU? Nije da dižemo frku, ali tu hranu ne biste trebali ni taknuti. Evo zašto

No nisu samo djeca naučila od ovog malenog trika, već i odrasli. Fotografija je podijeljena preko 65.000 puta.

Povratak na Net.hr