PSEĆI OBLIĆ

OSJEĆAO JE UMOR I BOL U PRSIMA… Doktor mu je priopćio šokantne vijesti; četiri godine poslije Milan i dalje živi s parazitom u sebi

Nakon što je 34-godišnji Milan Barić saznao da je u njega ušao pseći oblić, pokušao je na sve načine riješiti se tog parazita, boravio je u bolnicama u zemlji i inozemstvu, pio razne lijekove, ali bolest je uznapredovala

Nakon što je prije nekoliko godina počeo stalno osjećati umor i probadanje u prsima 34-godišnji Milan Barić iz Đulovca nije mogao ni sanjati da će mu na liječničkom pregledu reći da živi s parazitom u sebi. Osim umora, s vremenom je počeo osjećati i bolove u rukama, vrtoglavice, gubitak ravnoteže, mučnine, a boluje i od poremećaja sna.

“Počelo je to negdje 2015. na 2016. godinu; počeo sam osjećati umor i probadanje prsištu pri naporu, te su mi se pojavile dvije male izbočine pod kožom. Za infekciju sam saznao kada sam otišao kod oftalmologa na pregled. Imao sam osjećaj kao da mi je nešto u očima jer su me jako pekle. Nakon pregleda sam poslan na testiranje na toksoplazmozu i toksokarozu i test je bio pozitivan na toksokarozu”, opisao je Barić za RTL.

Pokupio ga od životinje

Toksokarozu uzrokuje parazit latinskog naziva Toxocara canis, u nas poznatiji kao bičasti crv ili pseći oblić, koji pripada vrsti askaridnih helminata koji inače sazrijevaju u tlu i vrlo često zaražuju životinje. Jajašca iz njihove stolice mogu ući u ljudski organizam te sazrijeti u crijevima. Larve potom prodiru kroz crijeva i sele se po jetri, plućima, središnjem živčanom sustavu ili drugim tkivima. U čovjeku se mogu zadržati mjesecima, pa i godinama, a učinkovitog lijeka nema.

“Bio sam u KBC-u Jordanovac, Klinici Magdaleni te u Vrapču zbog poremećaja sna. Privatno sam išao i van Hrvatske, u Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, pa i u Njemačkoj”, rekao je Barić i dodao da ne uzima lijekove, iako mu se stanje pogoršava: “Više je parazita nego prije, odnosno, više su vidljivi pod kožom. Infekcija je uznapredovala, a to najbolje vidim po bolovima koji su česti i dulje traju. Nekad imam bolove koji su na rubu izdržljivosti.”

Podijelio priču s drugima

Svoju je priču javno ispričao kako bi mu se javio netko sa sličnim problemima i kako bi pomogao drugima da ne potroše toliko vremena i novca i da ne pate koliko je on propatio u posljednje četiri godine.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr