Organ kojem gode svježe jagode

Uživanje u jagodama, borovnicama i ostalom voću s visokim udjelom antioksidansa flavonoida je u novoj studiji povezano s usporavanjem pada kognitivnih sposobnosti u starosti.

3.5.2012.
8:00
VOYO logo

Rezultati koje je objavio stručni časopis Annals of Neurology prikupljani su 25 godina od oko 16.000 ispitanica koje su na kraju istraživanja imale preko 70 godina. Zaključak studije je da česta konzumacija navedenog voća ima veze s odgodom slabljenja kognitivnih sposobnosti za 2,5 godine.

Stručnjaci s Harvarda smatraju da su njihovi rezultati potvrda kako i male modifikacije u prehrani mogu imati značajan učinak na kognitivne sposobnosti osoba starije životne dobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antioksidansi flavonoidi su u velikim količinama prisutni i u jabukama, agrumima, čaju, crvenom luku i crnom vinu. A neke ranije studija su povezale veći unos flavonoida sa smanjenjem rizika za bolesti srca, dijabetes i rak.

http://www.vitamini.hr/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo