NIŠTA BEZ TESTA

OPREZNO S BOJOM ZA KOSU U VRIJEME KORONE! Frizeri prijavljuju čudne reakcije i upozoravaju – može biti kobno

Postoje slučajevi kada su klijenti koji su imali pozitivne testove na Covid-19 imali jaku osjetljivost na boje za kosu s kojima prije nisu imali problema

Ako ste preboljeli Covid-19 i sada planirate obojiti kosu, ovo upozorenje frizera moglo bi vas odbiti od toga. Naime, mogući su opasni učinci boje za kosu na preživjele od koronavirusa, s potencijalno kobnim reakcijama.

U londonskome frizerskom salonu “Shine Holistic” sada zahtijevaju od onih koji su imali Covid-19 da prije farbanja cijele kose testiraju boju na manjem dijelu glave i pričekaju minimalno 48 sati kako bi provjerili hoće li biti kakvih alergijskih reakcija.

“Iz razgovora sa salonima u cijeloj zemlji otkrili smo slučajeve kada su klijenti koji su imali pozitivne testove na Covid-19 imali jaku osjetljivost na boje za kosu s kojima prije nisu imali problema. Iz toga razloga, ako ste imali koronavirus, s dijagnozom ili bez nje, savjetujemo vam da napravite test 48 sati prije bojenja kose ili obrva kako biste se osigurali od potencijalne preosjeljivosti”, piše na Facebook stranici salona.

SAD IMAMO PROBLEM I SA ZAŠTITOM OD KORONE: Hrvati se sve češće otruju dezinficijensom, hoće li se mijenjati preporuke?

Službenih podataka nema

Međutim, Nacionalna federacija za kosu i ljepotu tvrdi da nije provedeno dovoljno istraživanja koja bi podržala ove tvrdnje.

“Kako je Covid-19 sasvim nova bolest, nemamo dovoljno dostupnih znanstvenih podataka da bi se znalo može li utjecati na alergijske reakcije”, izjavio je glasnogovornik federacije u razgovoru za The Sun.

Ako sumnjate na alergiju…

“Ako se kod klijenta razvije alergijska reakcija dok mu se boji kose, frizer bi trebao odmah prestati nanositi boju i temeljito isprati kosu klijenta. Trebao bi odmah dobiti medicinsku pomoć ako se pojave: osip, vrtoglavica, nesvjestica, otežano disanje ili oteklina”, dodao je.

NHS savjetuje da uvijek napravite test preosjetljivosti na manjem dijelu glave prije korištenja trajne ili polutrajne boje za kosu. Ako razvijete iritaciju ili se osjećate loše nakon testa, nemojte koristiti proizvod.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr