Besprijekorni ovo ljeto

OD GLAVE DO PETE; OD CIPELE DO VRATA ORMARA: 11 nevjerojatnih načina kako iskoristiti vazelin

Izumitelj Vaselina  Robert Chesebrough svaki dan jeo je dvije žličice ovog derivata nafte i tvrdio kako je zbog toga doživio 96 godina. Iako možda nije bio u pravu, ovo višenamjensko mazivo uistinu se može koristiti na prilično neočekivane načine.

Obilazeći naftne bušotine, Chesebrough je slušao radnike kako se žale na voštanu masu koju svako malo moraju micati s crpki. No vidio je i kako tu smjesu mažu na rane i opekline.

Uzeo je smjesu, malo pročistio i 1872 patentirao vaselin. A portal Littlethings popisao je što sve možete raditi s vaselinom, a vjerojatno niste ni slutili.

1. Omekšajte tabane

NIPOŠTO NE RAŠPAJTE! Evo zašto su vam pete tvrde i ispucale i kako to riješiti

Bogato nanesite vazelin na stopala, umasirajte ga u kožu, stavite čarape i dobro se naspavajte ( ok, ovo zadnje nema veze sa stopalima, ali uvijek je dobro dobiti svoju dozu sna). Koža će biti glađa i mekša.

2. Nanesite ga na kosu

Muče li vas ispucali vrhovi, jednostavno ih prikrijte vazelinom. Neće ih riješiti zauvijek (to mogu samo škare) ali namažite ruke i prođite vrhovima kose, i vlasi se će izgledati besprijekorno.

3. Produljite miris parfema

NEODOLJIVO: Nekoliko trikova da parfem duže traje i lijepo mirišete cijeli dan

Na mjesto na koje inače nanosite parfem prvo nanesite malo vazelina. Parfem će otpuštati ravnomjernije i dulje.

4. Za čiste zube

Nanesete li ujutro malo vazelina na zube, ne samo da će ih štiti od svega što jedete i pijete (primjerice kave), nego će spriječiti da se zubi umrljaju ružem.

5. Čuva lak za nokte

CRNI, CRVENI, FRENCH… Znate li što boja vašeg laka za nokte govori o vama

Svima se desilo barem jednom – dovoljno je samo malo nepažnje i bočica laka za nokte može se zatvoriti jednom zauvijek. No umočite li štapić za uši i namažete li grlo bočice tankim slojem vazelina, uvijek ćete ju lako otvoriti.

6. Malo na nos…

Bez obzira na to je li u pitanju prehlada ili alergija, nanesite malo vazelina na nos – tako će lakše podnijeti stalno puhanje, maramice… No pazite da ga ne stavite u nos, jer to može biti riskantno.

7. Na bedra za lakši korak

BEDRA ISPAŠTAJU… Mnoge žene muku muče s ovim svako ljeto, a rješenje je tako jednostavno

Butine se dodiruju i trljaju jedna o drugu dok hodate i nastaje muka, a zbog vrućina, suknjica i šorceva ljeti je problem još veći. A rješenje je jednostavno namazati sloj vazelina dok su bedra suha.

8. Izmiješan s morskom soli

Izmiješajte sol i dvostruko više vazelina i dobili ste jeftin, a učinkovit piling koji istodobno hrani i hidratizira kožu i skida odumrle stanice kože,

9. ‘Popravlja’ cipele i tenisice

Ako je koža na tenisicama malo ispucana ili izgrebana, jednostavno namažite tanak sloj vazelina. Također, kad kupujete novu obuću, namažite malo vazelina na mjesta na kojima se najčešće svija.

10. Skida tešku šminku

Naravno, oprez je uvijek potreban kada bilo što stavljate blizu očiju, no vazelin je najbolje rješenje za skidanje teške šminke bez trljanja. Namažite vazelin na kapke i obrišite maramicom.

11. Ušutkajte šarke

Jednostavno podmažite vrata koja škripe. Prilično je zgodno to što vazelin nema miris, a za razliku od strojnih maziva neće ništa umazati (primjerice odjeću ako su u pitanju vrata od ormara s odjećom).

Povratak na Net.hr