NEMA PREDAJE

NIJE GA UBILA ŠPANJOLSKA GRIPA, A BOME NI KORONA: Ovaj djedica (102) prebolio je oboje; liječnici ga ispratili balonima

Liječnici i medicinsko osoblje koje ga je liječilo priredili su mu proslavu za pamćenje

Brazilac Raimundo Leonardo de Oliveira (102) nedavno se oporavio od covida-19, više od stotinu godina nakon što je, kao devetomjesečna beba prebolio španjolsku gripu te je iz bolnice César Leite u Minasu Geraisu pušten na kućnu njegu 31. kolovoza, piše Daily Mail.

Vitalni 102-godišnjak je 17. kolovoza hospitaliziran na odjelu za intenzivnu skrb, a njegova je obitelj za brazilski portal G1 rekla da nije intubiran niti je bio na respiratoru te da se nakon uspješnog oporavka vraća kući.

PREŽIVIO JE NAJSMRTONOSNIJU PANDEMIJU, A SADA IMA PORUKU SVIJETU: ‘Točno zna što se događa s koronavirusom. Teško mu je…’

PREŽIVJELI SMO I GORE: Jedna od prvih žrtvi Španjolske gripe bio je djed najmoćnijeg čovjeka današnjice. Sve je imalo ogromne političke posljedice…

Obitelj je strahovala od najgorega

Supruga toga umirovljenog poljoprivrednika, Nivercina Maria de Oliveira (92), također se zarazila koronavirusom, zbog čega je i ona neko vrijeme provela na liječenju u bolnici. Njezin se suprug razbolio kad se ona vratila kući.

Unuka supružnika De Oliveira, Cristina de Amorim novinarima je rekla kako je obitelj mislila da ih više nikada neće vidjeti nakon što se ustanovilo da su zaraženi koronavirusom, kojim je u u Brazilu dosad ukupno zaraženo 4.330.455 osoba, a od njegovih je posljedica umrla 131.625 ljudi.

ŽIVAHNA STARICA (110) ZNA SE NOSITI S PANDEMIJOM: Preživjela španjolsku gripu, uvjerena je da će nadživjeti i koronavirus

Viralna fotografija iz bolnice

Na fotografijama koje je na društvenim mrežama podijelila obitelj, Raimundo pozira u trenutku otpusta iz bolnice s timom liječnika i medicinskog osoblja koje ga je liječilo.

“Prvo što mi je rekao kad je izašao iz bolnice je da sam mu nedostajala”, rekla je De Amorim. “A dodao je i da bi rado pojeo malo sira i popio sok od grožđa.”

De Oliveire su u braku 75 godina i imali su četrnaestero djece, od kojih je devetero još živo. Imaju i 22 unuka, 25 praunučadi i dvoje prapraunučadi. Tijekom pandemije španjolske gripe, koja je svijetom harala 1918. i 1919., virusom se zarazilo najmanje 500 milijuna ljudi, a od njezinih posljedica umrlo ih je gotovo 50 milijuna širom svijeta.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr