Grozni šefovi – kako s njima

Kako je najbolje postaviti se prema šefici koja je neugodna? Posao mi je potreban i ne mogu si priuštiti otkaz. Ipak, svakodnevno slušanje vike, na mene i druge, teško mi pada. Bilo kakvo objašnjavanje i dokazivanje nemaju učinka jer je ona uvijek ‘u pravu’, a što se više pravdaš, rasprava je neugodnija. Kasnije ona glumi ‘frendicu’ i sve je kao dobro. Molim vas za savjet.

Na poslu provodimo velik dio vremena i stoga je važno kako se na radnom mjestu osjećamo. Ponašanje neposrednog rukovoditelja prema zaposleniku i visina plaće su faktori koji na prvom mjestu određuju zadovoljstvo na radnom mjestu.

Razmislite još jednom o promjeni posla!

Ukoliko ne postoji viši rukovoditelj kojemu biste ukazali na ponašanje svoje šefice, njezino ponašanje neće se promijeniti. Takvo ponašanje nije uzrokovano vašim ponašanjem i ne trebate se pravdati niti objašnjavati na njezine prigovore ako znate da ste posao napravili kako treba. Također je važno da ne možemo biti ‘frend’ sa svojim šefom. Kad se počne tako ponašati, postavite tu granicu, pa će i rasprave biti blaže i manje učestale.

Iva Stasiow, dr.med.

dipl. psihoterapeut

CENTAR ZA PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE
Martićeva 67/3, Zagreb

mob 0912219550 tel 015612251

http://www.psihonet.net/

Povratak na Net.hr