Nećete vjerovati koliko žena ovo koristi kao jedinu kontracepciju

Ako ste mislili kako je u današnje vrijeme kondoma, pilula i ostalih kontracepcijskih sredstava, prekinuti snošaj zastarjela metoda, grdno ste se prevarili. Itekako ćete se iznenaditi kada otkrijete koliko žena još uvijek ovu metodu upražnjava kao kontracepciju.

Novo istraživanje provedeno na 3.276 Amerikanki pokazalo je da je čak njih trećina, kojima prijeti neželjena trudnoća, u proteklih 30 dana koristila prekinuti snošaj kao metodu kontracepcije. Ono što još više iznenađuje je da je 13 posto žena ustvrdilo kako metodu prekinutog snošaja smatra najučinkovitijom metodom kontrole začeća. A 12 posto žena izjavilo je kako je to jedina metoda kontracepcije koju koriste.

Iako mnoge žene uz prekinuti snošaj koriste i neki drugi oblika kontracepcije, autori studije ističu kako se brojka onih koje koriste samo metodu prekinutog snošaja, ne može i ne smije ignorirati. Savjetuju da liječnici porazgovaraju s pacijentima te da im objasne kako negativne, tako i pozitivne strane ove metode zaštite od neželjene trudnoće.

Naime, osim što ne garantira ženama da neće začeti, postoji i opasnost od spolno prenosivih bolesti.

Povratak na Net.hr