Nema isprika

NAVALITE IZ SVE SNAGE: Jako dobri razlozi da se već danas otmete kontroli i poseksate kao ludi

Tijekom seksa se otpuštaju hormoni sreće koji će izbrisati sav stres iz vašeg tijela, a bit ćete kreativniji i očuvat ćete svoje srce.

Ako su vam potrebni dodatni razlozi zašto biste trebali češće voditi ljubav, potrošnja kalorija samo je jedan od njih, piše Ordinacija.hr. Naime, smatra se da se tijekom jedne minute seksa potroši pet kalorija. Uz to, aktivirate i mišiće cijelog tijela.

Dobar je za srce

Jedno istraživanje, još iz 2008. godine, pokazalo je kako izostanak erekcije znači loše stanje kardiovaskularnih žila. Osim toga, seks podiže otkucaje srca, a čuva i balans estrogena i testosterona. Mnoge su studije pokazalo kako seks snižava krvni tlak.

A KOJI JE VAŠ? Ovo su najčešći izgovori koje žene koriste kako bi izbjegle seks

Potiče kreativnost

Zbog toga što se tijekom seksa otpušta dopamin ioksitocin, hormoni koji nas čine sretnijima i osjećajnijima, nakon seksa možemo lakše rješavati problemske zadatke, a potiče i kreativnost.

ŠTO VIŠE TO BOLJE: 10 boljki koje će seks izliječiti bolje od ikakve tablete

Čini nas mlađima

Jedno je istraživanje provedeno na muškarcima i ženama iz Amerike i Europe koji su izgledali čak do 12 godina mlađe od svoje prave starosne dobi. Znanstvenici su ih pratili 10 godina, a pokazalo se kako dijele dvije zajedničke stvari. Prvo je svakodnevno vježbanje, a drugo je – aktivni seksualni život.

U KOJIM GODINAMA JE SEKS NAJBOLJI? Odgovor će vas možda iznenaditi i obradovati

Rješava nas stresa

Osim što potiče kreativnost, seks nas također čini samopouzdanijima i rješava nas viška stresa. Upravo su ti pozitivni hormoni koji se ispuštaju tijekom seksa zaslužni za osjećaj zadovoljenja i nagrađivanja, i baš zato stres nestaje!

BAREM DVA PUTA TJEDNO: Nemate li uredni seksualni život opako se igrate s vlastitim zdravljem

Jača imunitet

Istraživanje provedeno među studentima pokazalo je kako oni koji se seksaju jednom ili dva puta dnevno su otporniji na razne bakterije i viruse, kojima su njihove kolege, koje su se rjeđe seksali, bili podložni.

 

Povratak na Net.hr