Žena, muž, ljubavnik i beba na vidiku

Pitanje čitateljice: Udata sam, ali za muškarca koji je nasilan i nervozan već duže vrijeme. Što zbog posla, koji mu je jako stresan, što zbog svojih roditelja, koji vrše pritisak na njega. Više puta je pokušao, a u dva navrata me je čak i udario.

Za svaku sitnicu se razbjesni i poludi, te počne razbacivati stvari po kući. Malo prije braka sam upoznala čovjeka koji je bio sve ono što sam tražila, ali sam odustala od te veze, jer sam godinama bila u vezi sa sadašnjim suprugom i već je sve bilo dogovoreno za svadbu.

Međutim, kako vrijeme prolazi, moj suprug i ja se sve više udaljavamo, a oboje smo mladi.

Moj već spomenuti kolega je stalno uz mene, pruža mi podršku u svemu i još uvijek mi nudi da sve ostavim i budem s njim. Prije nekog vremena smo spavali, bez zaštite i to za moje ovulacijske dane, te se sad bojim da nisam trudna. Iskreno, zbunjena sam i ne znam kako dalje da nastavim.

Mlada sam, imam 24 godine i ne znam kako dalje da uredim svoj život koji sam pretvorila u veliku zbrku! Matea

ODGOVOR:

Draga Matea,

čini se da morate donijeti za vas tešku odluku, očuvati ili napustiti brak, i to vas izluđuje!

Objektivno gledajući vaša situacija je vrlo jednostavna – mladi ste i život je pred vama, imate uz sebe osobu koja vas voli i podržava i sve što trebate je SAMO pokrenuti rastavu braka.

Međutim, vi se osjećate kao da ste zapeli i da je nastala velika zbrka i sad ne znate kako to raspetljati?

Krenimo od početka. Kupite tester na trudnoću da vidite da li ste trudni ili ne! Drugi korak je prepoznati spone koje vas još uvijek drže uz supruga, jer koliko ste napisali on se jako loše ponaša prema vama i na temelju toga imate puno argumenata da ga ostavite. Kao da vas neka krivnja ili osjećaj odgovornosti ili možda zahtjevi okoline drže uz njega? Sve je to nebitno, jer vi trebate sebe postaviti na prvo mjesto i posložiti si život na način da vi budete zadovoljni, a čini se da je to uz vašeg kolegu, a ne uz vašeg muža!

Iva Stasiow, dr. med.
dipl. psihoterapeut

CENTAR ZA PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE
Martićeva 67/3, Zagreb
mob 0912219550 tel 015612251

Povratak na Net.hr