Namirnice odgovorne za ljepšu i čišću kožu

Mnogi nikako da nauče da lošim izborom hrane neće pobijediti akne, već će povećati njihov broj. Ovo je lista namirnica koje bi trebali uvesti u vašu prehranu ako želite ljepšu i čišću kožu.

Ako imate problema s aknama posebnu pažnju posvetite prehrani, a evo nekih namirnica koje bi se svakako trebale naći na vašem tanjuru.

Lisnato povrće

Špinat, kelj, blitva, razne salate… Ne morate pretjerivati, ali uključite u vašu prehranu lisnato povrće. Lisnato zeleno povrće bogato je vitaminom A u obliku beta-karotena, a beta-karoten je najveći neprijatelj akni. Zeleno povrće je bogato i vitaminom K koji pojačava protok krvi što je ključno za zdrav izgled kože.

Slatki krumpir

Ako imate problema s odustajanjem od škroba – neka vaš izbor bude slatki krumpir! Tko ne bi volio taj dragulj od povrća?! Osim što je slatki krumpir ukusan, snižava razinu šećera u krvi što je ključno za sprječavanje akni. Osim toga sadrži i veliku količinu vitamina A te vitamina B koji igraju veliku ulogu u zdravlju kože.

Mrkva

Mrkva ima iste dobrobiti za kožu poput slatkog krumpira. Ne morate mrkvu grickati sirovu, možete raditi sok od nje, možete je naribati u salatama, umacima… Možete ih i peći. Mrkva je puna vitamina A, magnezija i vlakana, a također je i veliko antioksidans.

Avokado

Masti koje sadrži avokado odlični su prijatelji vašoj koži, a i vašem struku. Avokado je bogat vitaminom E, koji je ključan za borbu protiv akni. Osim toga bogat je vlaknima, održava stabilnom razinu šećera u krvi i pomaže uravnotežiti hormone.

Jaja

Jaja su bogata hranjivim tvarima potrebnim za borbu protiv akni. Sadrže vitamin B, bjelančevine, vitamin E i vitamin D. I najvažnije – savjetuje se konzumiranje jaja iz domaćeg uzgoja.

Povratak na Net.hr