Najbolji načini da se zaštitite od raka debelog crijeva

shimmer fallback
22.6.2014.
9:15
Play logo

Utvrdili su da unos veće količine folne kiseline putem salate, špinata, šparoga, repe, kupusa, peršina, raštike, brokule, karfiola i leće može smanjiti rizik od raka debelog crijeva.

Špinat je pravi rudnik vitamina C i beta-karotena, antioksidansa koji imaju važnu ulogu u smanjenju količine štetnih slobodnih radikala u organizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Brokula sadrži tvari koje usporavaju rast stanica tumora. Brokula sadrži betakaroten, vitamin C i vlakna, a sve su to borci protiv raka. Kao i drugo zeleno lisnato povrće, brokula sadrži velike količine kalcija.

Karfiol (cvjetača) vrlo je zdrava kupusasta biljka. Sadrži vrlo malo ugljikohidrata i kalorija, a sadrži fitonutrijente koji su snažni borci za ljudsko zdravlje.

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo