Najbolji način da očistite vosak iz ušiju, a da se ne povrijedite ili trajno oštetite

shimmer fallback

Vosak je kombinacija sekreta iz ušiju, mrtvih ćelija kože te prljavštine i prašine koja je dospjela u vaše uši.

31.12.2014.
10:45
Play logo

Jedan od štetnih rezultata je da vosak možete pogurati dublje u uho te stvoriti blokade u uhu radi kojih ćete morati potražiti pomoć liječnika, objašnjava Ana Kim, MD, voditeljica otoloških istraživanja u bolnici Mount Sinai u New Yorku. Također, napominje da metode čišćenja voskom te vodom i štrcaljkom nisu sigurne jer da toplina potencijalno može u manjoj mjeri opeći bubnjić, dok voda može zapeti u ušnoj šupljini te da vosak od vlage može nabubriti.

Vosak ili cerumen prirodno podmazuje i štiti unutarnje uho od vanjskih elemenata što znači da ga se ne smije do kraja ukloniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušajte s otopinom vode i hidrogen peroksida ili octa

Pomiješajte jednak omjer tople vode s hidrogen peroksidom od 3 posto (dvije kapi peroksida ili octa i vode), pa nakapajte uho i pustite da otopina stoji cca 10 minuta te skočite pod tuš. Peroksid će rastopiti vosak koji će se prilikom tuširanja isprati. Postupak ponavljajte jednom mjesečno i ne biste trebali imati nikakvih problema, objašnjava Kim. Ukoliko mislite da imate suhi ušni kanal, možete kapnuti kap mineralnog ulja nekoliko puta tjedno. U slučaju da ste u prošlosti imali puknuće bubnjića ili operaciju ušiju, preskočite ove savjete jer peroksid i mineralna ulja tada mogu uzrokovati u dodiru s bubnjićem vrtoglavice i infekciju.

Imate li problem sa stvrdnutim voskom, nakapajte par kapi bebi ulja ili maslinovog u ušnu školjku prije spavanja.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo